Заборавите на обичан чизкејк - овај рецепт са бананом ће вас распаметити
Сви ће тражити још.
Деликатна равнотежа и текстуре укуса су невероватне у овом десерту.
Овај пут, ми вам преносимо још комплетнији рецепт - чизкејк са бананом.
Састојци и количина:
За кору:
- 4 веће банане
- 60 мл уља
- 1 јаје
- 100 г шећера
- 1/2 кесице ванилиног шећера
- 200 г брашна
- 1/2 кашичице прашка за пециво
- 1/2 кашичице соде бикарбоне
- 1 прстохват соли
- 1 кашичица цимета
За фил:
- 900 г несланог крем сира
- 100 г шећера
- 1/2 кесице ванилиног шећера
- 250 мл млека
- кесица желатина
Декорација:
- цимет
- банана
Начин припреме:
Банане изгњечити виљушком, па додати уље, јаје и мутити да се смеса лепо сједини. Додати шећер, ванилин шећер и мутити док се шећер лепо не отопи.
Брашно просејати и постепено додавати заједно са прашком за пециво и содом бикарбоном. На крају додати прстохват соли и цимет.
Смесу излити у округли калуп коме се страница скида. Пећи у већ загрејаној рерни на 160 степени Целзијуса, око 30-40 минута.
Неслани крем сир сипати у посуду за мућење, додати шећер и ванилин шећер. Микесером полако умутити смесу. У мало млаког млека додати желатин и пустити 5-10 минута да бубри.
Када желатин набубри, додати га преосталом млеку.
Млеко затим постепено додати смеси од крем сира и мутити миксером док се смеса не сједини. Фил прелијте преко испечене и охлађене коре.
Оставите у фрижидеру најмање 3 сата да се смеса лепо расхлади. Склонити обруч са калупа. Охлађен колач исеците и декоришете циметом и колутовима банане. Уживајте у предивном укусу!