Зачин за КОЈИ сви ОДЛИЧНО знамо - ставља се у СУПУ, има добар утицај на ИМУНИТЕТ, а може се кувати и ЧАЈ од њега
Обично се може купити у већини продавница, у облику целог осушеног листа или у праху.
Ловоров лист (познат и као ловор) се обично користи као зачин за супе и јела од меса, због свог лаганог, биљног укуса, а такође се може направити и чај ароматичног укуса. Лист додајете током кувања и извадите га пре сервирања, јер га је тешко жвакати и варити. Неки људи верују да је ловоров лист отрован, али то није тачно.
Постоји много врста у породици ловоровог листа, али све имају сличан укус и профил исхране. Сорте ловоровог листа могу се узгајати свуда од Кариба до Индије, а налази се у продавницама зачина широм света.
Уље са ЧУДОТВОРНИМ дејством - ТРУДНИЦЕ не би требало да га користе, а УРИНАРНЕ инфекције ће НЕСТАТИ као руком однешене
Атипични СИМПТОМИ УПАЛЕ ПЛУЋА су знак за узбуну, уколико ОСЕТИШ ово, одмах се ОБРАТИ ЛЕКАРУ
Предности ловоровог листа
Додаје минималне калорије храни док повећава количину влакана, витамина, минерала и антиоксиданаса.
Утицај на имуни систем
Побољшава имуни систем. Ловоров лист је добар извор витамина А, витамина Б6 и витамина Ц. Познато је да ови витамини доприносе стању имуног система. Ловоров лист такође садржи мале количине многих витамина и минерала, као што су Цинк, Магнезијум, Гвожђе и још многи други.
Позитивно делује на дигестивни тракт
Чај од ловоровог листа може помоћи у ублажавању болова у стомаку. Чај је такође веома ароматичан, што може помоћи у ублажавању притиска у синусима или зачепљеном носу.
Смањује факторе ризика за дијабетес типа 2
Узимање капсула од млевеног ловоровог листа или чаја од турског ловоровог листа може да снизи ниво шећера у крви.
Ствари на које треба пазити
Ловоров лист можете додати већини сланих јела, или направити чај. Међутим, не треба га јести сировог или у великим количинама самостално, јер је тежак за варење. Такође, не препоручује се претерано коришћење ловоровог листа, као зачина у храни, током трудноће и дојења.