Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЗДРАВА ЦРЕВА ОЈАЧАВАЈУ ОДБРАНУ ТЕЛА ОД ВИРУСА: Најбољи домаћи пробиотик који сви радо пију (РЕЦЕПТ)

30.07.2023. 15:33
Пише:
Србија Данас
limun
лимун / Извор: Фото: YouTube printscreen/ IT'S WORTH

Лек не мора да има лош укус, овај напитак је доказ

Здрав дигестивни тракт у условима проглашене пандемије болести ЦОВИД-19, изазване новим сојем корона вируса САРС- ЦОВ-2, много вам може помоћи да изградите и ојачате одбрану организма од вируса.

То значи да, поред тога што чините превентивне мере да се заштитите од вируса споља, требало би да предузмете и мере да обезбедите заштиту од вируса изнутра.

ОВО ЈЕ ОТРОВ КОЈИ НЕ ИЗЛАЗИ ИЗ ТЕЛА: Ево које уље никако не смете да користите за пржење и кување

ОВО ЈЕ ОТРОВ КОЈИ НЕ ИЗЛАЗИ ИЗ ТЕЛА: Ево које уље никако не смете да користите за пржење и кување

Свињска МАСТ - СТАРИ СРПСКИ ЛЕК! Помаже код проблема са плућима, а ево како да је користите

Свињска МАСТ - СТАРИ СРПСКИ ЛЕК! Помаже код проблема са плућима, а ево како да је користите

Пробиотици, односно добре бактерије, помажу организму да апсорбује минерале и витамине који су кључни за нормалан рад организма.

Убедљиво најбољи напитај је овај домаћи пробиотик који се спрема овако:

Потребно је: 12 лимуна, пола шоље смеђег шећера; шоља свеже сурутке; вода.

vitamin c, pomorandža, limun
витамин ц, поморанџа, лимун / Извор: Профимедиа

Исцедите сок од лимуна, сипајте га у већу стаклену теглу, додајте сурутку и брзо промешајте. Сад је време да додате шећер, количину одредите сами, али ће вам бити потребно најмање пола шоље јер се пробиотици хране шећером, па у овом случају не може да штети.

Након што сте додали шећер и све промешали теглу до врха напуните, по могућности, филтрираном водом.

Оставите напитак да стоји најмање два дана на собној температури да ферментира и ужвајте у овом пићу пуном пробиотика и витамина. Након ферментације постоји велика вероватноћа да ће напитак бити доста киселији па по потреби додајте још шећера.