ЗДРАВЉЕ ПРЕ СВЕГА: 5 одличних разлога да пијете ЧАЈ ОД КИНЕСКИХ РУЖА!
Хибискус је цвет из породице Малвацеае, који је у народу познат и као “кинеска ружа”.
Данас се хибискус користи не само у алтернативној медицини, већ и у козметологији, па чак и кувању. Од латица се припрема кисели црвени чај – главно складиште витамина и корисних микроелемената.
Интересантно је да историја цвета хибискуса датира од пре неколико хиљада година. Његова домовина је Исток. У далекој прошлости, сматрао се леком за већину болести и називали су га “Фараоново пиће”. Медицинска својства ове биљке су веома цењена и широко се користе за лечење различитих болести.
САВРШЕНСТВО ЗА ВАШУ ЛИНИЈУ - Направите ЦРНУ ЛИМУНАДУ која топи сало!
За здравље срца
Чај од хибискуса помаже у јачању зидова крвних судова, регулишући њихову пропусност. Хибискус такође снижава крвни притисак.
За стомак
Латице хибискуса имају позитивна дејства на гастроинтестинални тракт и јетру. Чај се не препоручује особама са гастритисом због високог нивоа киселости.
За имунитет
Витамини и елементи у траговима, који се налазе у хибискусу побољшавају имунитет, повећавају отпорност тела на прехладе и смањују нервозу.
РЕШИ ИХ СЕ НА ВРЕМЕ: Ово су три КЉУЧНА фактора која убрзавају старење!
За чишћење
Хибискус има благо лаксативно дејство и такође побољшава варење, а столица је нормализована.
Да утоли жеђ
Хибискус је постао популаран у арапским земљама због своје способности да брзо угаси жеђ.
Чај од хибискуса је укусно пиће, и топло и хладно. Такав чај се припрема, као и сваки други: 1 кашичица латица се прелије са чашом топлом воде, а затим се додају шећер или мед по укусу.