Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЗДРАВЉЕ ПРЕ СВЕГА: 5 одличних разлога да пијете ЧАЈ ОД КИНЕСКИХ РУЖА!

17.01.2018. 16:36
Пише:
Србија Данас
Čaj
Чај / Извор: Фото: Инстаграм printscreen/tabang.chau

Хибискус је цвет из породице Малвацеае, који је у народу познат и као “кинеска ружа”.

Данас се хибискус користи не само у алтернативној медицини, већ и у козметологији, па чак и кувању. Од латица се припрема кисели црвени чај – главно складиште витамина и корисних микроелемената.

Интересантно је да историја цвета хибискуса датира од пре неколико хиљада година. Његова домовина је Исток. У далекој прошлости, сматрао се леком за већину болести и називали су га “Фараоново пиће”. Медицинска својства ове биљке су веома цењена и широко се користе за лечење различитих болести.

САВРШЕНСТВО ЗА ВАШУ ЛИНИЈУ - Направите ЦРНУ ЛИМУНАДУ која топи сало!

За здравље срца

Чај од хибискуса помаже у јачању зидова крвних судова, регулишући њихову пропусност. Хибискус такође снижава крвни притисак.

За стомак

Латице хибискуса имају позитивна дејства на гастроинтестинални тракт и јетру. Чај се не препоручује особама са гастритисом због високог нивоа киселости.

За имунитет

Витамини и елементи у траговима, који се налазе у хибискусу побољшавају имунитет, повећавају отпорност тела на прехладе и смањују нервозу.

ПОЗА ТИГРОВ КОРАК: Жене због ње имају ОРГАЗМЕ ЗА ПАМЋЕЊЕ, а мушкарцима се допада из посебног разлога!

 

Објава коју дели Châu Бăнг Тạ (@tabangchau) дана

РЕШИ ИХ СЕ НА ВРЕМЕ: Ово су три КЉУЧНА фактора која убрзавају старење!

За чишћење

Хибискус има благо лаксативно дејство и такође побољшава варење, а столица је нормализована.

Да утоли жеђ

Хибискус је постао популаран у арапским земљама због своје способности да брзо угаси жеђ.

Чај од хибискуса је укусно пиће, и топло и хладно. Такав чај се припрема, као и сваки други: 1 кашичица латица се прелије са чашом топлом воде, а затим се додају шећер или мед по укусу.