Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЗДРАВО: Ево начина да храна буде УКУСНА без коришћења СОЛИ!

17.10.2017. 06:15
Пише:
Србија Данас/Лепота и здравље
so i maslinovo ulje
со и маслиново уље / Извор: Профимедиа

Најбољи начин за припрему хране.

Колико је прекомеран унос соли нездрав имамо прилике да чујемо на готово сваком кораку. Међутим, упркос томе, развили смо навику да већину хране припремамо тако да нам главни зачин буде со.

Али, уз једноставне савете то може да се промени и твоји оброци могу да постану укусни и без коришћења соли. 

НИЈЕ СРАМОТА: Свака друга Српкиња пати од ове бољке! Решите се МУКА заувек!

So
Со / Извор: Профимедиа

Већина нас је одрасла на јако зачињеној храни и заправо нам је тешко замислити ручак у којем нећемо користити обилне количине бибера и соли. Али ако се осврнемо на тренутне, актуелне гастрономске трендове уочићемо да се све мање користе баш ова два зачина, те да постоје много боље актернативне методе којима можемо постићи добар укус, а да не нарушавамо здравље.

Пре свега, јако је важно да схватиш да свака храна коју зачиниш сољу има исти укус - слана је. Ми често имамо предрасуде да је слана храна безукусна, баш супротно, када је слана она је увек истог укуса.

Само ОВО је прави начин да ОСТАВИШ ПУШЕЊЕ! Ево који...

Гриловано поврће можеш да зачиниш са само пар капи маслиновог уља, те ће на тај начин само од себе пустити своје природне сокове и бити довољно укусно.

pravljenje ručka
прављење ручка / Извор: Профимедиа

Када је у питању припрема друге хране, саветујемо ти да се окренеш истраживању природних зачинских биљкама, као што су ружмарин, першун, босиљак, мајоран или мајчина душица што може бити идеална замена за со. Наравно, укус хране неће бити исти, али потенцијално би могао бити још бољи.

РЕЦЕПТ ДАНА: Јесењи мафини са јабуком, циметом и ђумбиром!

Кромпир пре печења можеш маринирати у маслиновом уљу са мешавином свих зачина. Или можеш у блендер да ставиш зачинско биље и додате му кокосово или маслиново уље те ћете добити савршено укусан прелив за печење меса.

začiniti solju
зачинити сољу / Извор: Профимедиа

ЗАР И ТРУДНА? А БЕБА? Певачица је у 5. месецу, а и даље... Миа, ЗАШТО?

Можеш се послужити и класичним зачинима, попут млевене црвене паприке, куркуме или кумина. На тај ћеш начин своје оброке учинити не само здравијима, већ и маштовитијима у односу на оно што си јела до сад.