Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МЕКАНА И УКУСНА: Направите ПОГАЧУ по бакином рецепту - идеална је за сваку прилику (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

21.02.2022. 08:24
Пише:
Србија Данас
pogača
погача / Извор: Фото: Јелена Петровић

Уживаћете

Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за прелепу, укусну и веома декоративну погачу.

Можете је припремати сада у време празника, а поред тога што ће кућа мирисати на ово дивно тесто, укућани ће бити одушевљени укусом. 

МИСЛИТЕ ДА ЈЕ ЉУБОМОРА НАЈГОРА СТВАР? НИЈЕ! Ове три ствари много више излуђују вашег партнера, а и не слутите...

МИСЛИТЕ ДА ЈЕ ЉУБОМОРА НАЈГОРА СТВАР? НИЈЕ! Ове три ствари много више излуђују вашег партнера, а и не слутите...

СПАС ЗА РОДИТЕЉЕ И ДЕЦУ: Педијатар саветује како да смирите сув, надражајни и исцрпљујући кашаљ!

СПАС ЗА РОДИТЕЉЕ И ДЕЦУ: Педијатар саветује како да смирите сув, надражајни и исцрпљујући кашаљ!

Док се ЛАВ премишља, ОВАН осваја све пред собом: Ово је ДНЕВНИ ХОРОСКОП за 21. ФЕБРУАР

Док се ЛАВ премишља, ОВАН осваја све пред собом: Ово је ДНЕВНИ ХОРОСКОП за 21. ФЕБРУАР

Потребно је:

  • 20 гр квасца
  • 1 кашичица шећера
  • мало соли
  • 300 мл млека
  • 2 јаја
  • 1 жуманце
  • 50 мл маслиновог уља
  • 50 гр. маслаца
  • 600-650 гр брашна
  • сусам

Припрема:

Млеко смлачити , одвојити 50 мл па измрвити квасац и додати шећер. Кад запени сипати у дубљу чинију, додати остатак млека, јаја. уље, брашно и со и замесити мекше глатко тесто.

pogača
погача / Извор: Фото: Јелена Петровић

 Покрити да одмара 30 минута. Истрести на сто и поделити на три дела највећи, мањи и најмањи. Највећи поделити на пет делова сваки део развити у круг величине тепсије  26 цм. Премазати растопљени маслацом и ређати једну на другу

Задња се не маже. Ставити у плех обложен пек папиром Просећи ножем на 8 троуглова  сећи до ивице али не сасвим . Сваки троугао пребацити уназад стварајући средину слободну. 

Други део индентично урадити  исто и ставити га у средину стим што троуглови стављамо између претходне. У средину  ставити лоптицу од најмањег дела теста. Покрити да одмори 20 минута па премазати жуманцетом  и посути сусамом. 

Пећи на 190 степени Ц 50 минута да порумени да погача буде лагана. Печену покрити крпом да се прохлади. Уживајте права памук лисната погача мирисна фантастичног укуса...