СВАКОДНЕВНО ГА ЈЕДЕМО, А ПОГУБНО ЈЕ ПО ЈЕТРУ: Ова намирница је на менију сваког СРБИНА, а може направити ВЕЛИКЕ ПРОБЛЕМЕ
Будите јако пажљиви са количином
Јетра је изузетно важан орган у нашем телу зато што чисти и прерађује све материје које унесемо путем хране, па се са правом назива чистачем организма.
Да бисмо је што дуже одржали у добром стању и како би могла неометано да ради, важно је да избегавамо намирнице које могу лоше да утичу на њу.

ОЧИТАЛА СВИМА ЛЕКЦИЈУ: Потез принцезе Еугеније о којем БРУЈИ СВЕТ - "Урадила сам то како би охрабрила девојке..."

"ПОСЛАЛИ СМО ЗДРАВО ДЕТЕ У ШКОЛУ, рекао је да нас воли на вратима!" Дечак (12) се играо са вршњацима, а онда је само ПАО КАО ПОКОШЕН!

ПОМАЖЕ И ПРЕВЕНТИВНО: Ове намирнице најбрже и најделотворније СНИЖАВАЈУ КРВНИ ПРИТИСАК - увек их имајте уз себе!
Оно што може изузетно лоше да делује на њу јесте фруктоза.
Опште је позната чињеница да превише фруктозе повећава ризик од настанка дијабетеса типа 2, али је мало позната чињеница да може угрозити и здравље јетре.
Фруктоза је шећер који се налази у воћу попут јабука, банана, вишања, лубенице, крушке итд. Осим тога, саставни је део многих врста индустријски прерађене хране. У куповним соковима их има, али и у млечним производима, чак и у сланој храни.
Уколико обратите пажњу, видећете је на многим декларацијама, чак и на оним за које не бисте помислили.
АХА (Америчко удружење за болести срца) дало је препоруку да би само 6 одсто од укупног броја калорија требало да буду додатни шећери. Постоји мишљење да би жене требало да уносе око 100 калорија додатног шећера дневно (то је отприлике 25 грама), а мушкарци 150 калорија (односно 36 грама).
Још неке од намирница које неповољно делују на јетру и могу је оштетити јесу и алкохол, пржена храна, пецива која садрже бело брашно, храна са много соли итд.