TREBALO JE DA IGRA NA MONDIJALU U RUSIJI: Jedan metak je doneo tragediju i promenio sve (FOTO)

10.06.2018. 21:57
Piše:
Srbija Danas
Fudbalska reprezentacija Paname / Izvor: Reuters
Njegova porodica još uvek ne veruje da ga nema.

Fudbalska reprezentacija Paname igraće u grupi G sa Engleskom, Tunisom i Belgijom na Svetskom prvenstvu u Rusiji koje počinje 14. juna. Deo nacionalne selekcije na Mondijalu trebalo je da bude i Amilkar Enrikez, ali je tadašnji defanzivac Arabe Unida ubijen u aprilu prošle godine u pucnjavi u rodnom Kolonu. Za reprezentaciju Paname je odigrao 75 mečeva.

VELIKI SKANDAL! Potplaćen sudija koji je trebao da sudi na MONDIJALU (VIDEO)

MANGUP I MAJSTOR: Maradona je Božjom rukom razbesneo Engleze, a onda ih izludeo slalomom i GOLČINOM za sva vremena (VIDEO)

- Nikada u istoriji nismo imali veću priliku da odemo na Svetsko prvenstvo, a meni je ovo poslednja prilika u karijeri da uživam u plodovima svega za šta sam se mukotrpno borio svih ovih godina. San mi je da igram na Svetskom prvenstvu, a mi ćemo ga sada ostvariti - rekao je Enrikez prošle godine u razgovoru za sajt FIFA.

Amilkar Enrikez / Izvor: Profimedia

Policija u Panami i dalje istražuje ovaj zločin, a Enrikezova supruga Giksani podsetila se velike tragedije posle koje više nikad ništa nije bilo isto za nju.

- Njegov životni san bio je da zaigra na Svetskom prvenstvu. Ne mogu da verujem da neće biti tamo. Voleo bi da je dobio šansu da zaigra protiv Engleske. Volela bih da sam mogla da posmatram sve to, i da su naši sinovi mogli da gledaju tatu kako igra. Oni još uvek misle da će se njihov tata vrattiti jednog dana i zaigrati fudbal. Još uvek mislim na njega svakog dana - rekla je supruga nastradalog fudbalera. - Bilo je oko 16.30 časova. Amilikar je otišao napolje i ja sam čula pucnjavu. Odmah sam se uplašila najgoreg. Otišla sam napolje i videla njegovo telo. Bila sam paralizovana. Moj suprug je dobio pretnje od prijatelja koji je od njega zahtevao novac. Toliko se uplašio da je rekao meni, a zatim je otišao u policiju. Rekli su mu da ne brine, a nekoliko dana nakon toga bio je mrtav - zaključila je Giksani.

 

Sve najnovije vesti o Mondijalu u Rusiji možete da pročitate OVDE.

 

Piše:
Srbija Danas
10.06.2018. 21:57
Pogledajte više