"IDEMO U SIGURNU SMRT RADI VAŠE BEZBEDNOSTI I MIRA" Pobuna u Uljanovsku, mobilisani odbijaju obuku, traže OVU stvar (VIDEO)

03.11.2022. 10:17
Piše:
Srbija Danas
Čuvašija / Izvor: Foto: YouTube/Гулагу-нет Официальный канал/Printscreen
Više od 100 ruskih regruta učestvovalo je u protestu u sredu, 2. novembra, kako bi skrenuli pažnju na navodni propust vlade da ispoštuje obećanja data o platama. Protest je održan u centru za obuku u Uljanovsku u Ruskoj Čuvaškoj Republici.

Poruku demonstranata preneli su grupa za prava zatvorenika Gulagu-njet ("Ne Gulagu") i korisnik Telegrama Angri Čuvašia.

Mobilisani Rusi, prema njihovom saopštenju, odbijaju da ratuju u Ukrajini i tražiće pravdu dok ne dobiju novac koji im vlasti duguju

Regruti tvrde da nisu dobili ekvivalent u rubljama od 4.864 dolara koliko su im obećali vojni komesarijati.

- Rizikujući sopstvene živote, idemo u sigurnu smrt zarad vaše bezbednosti i mira. Naša vlada odbija da nam isplati 195.000 rubalja (3.160 dolara) koje nam je obećao predsednik Vladimir Putin. Zašto bismo onda ratovali za ovu državu, ostavljajući svoje porodice bez podrške?! Odbijamo da učestvujemo u specijalnoj vojnoj operaciji i tražićemo pravdu dok nam se ne isplati novac koji nam je obećala vlada na čelu sa predsednikom Ruske Federacije - vikali su vojnici.

Mobilisani bojkotuju obuku i zahtevaju sastanak sa šefom Čuvašije.

Piše:
Srbija Danas
03.11.2022. 10:17
Pogledajte više