LUKAŠENKU SE NE PIŠE DOBRO? AMERIKANCI OTKRIVAJU: Putin dao instrukcije vojnoj obaveštajnoj službi

28.11.2022. 09:54
Piše:
Srbija Danas
Vladimir Putin / Izvor: Profimedia/ilustracija
Zapadni mediji tvrde da Vladimir Putin namerava da ukloni predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka.

Kako mediji navode, Putinov cilj je jasan, a to je pripajanje Belorusije Rusiji.

Prema nalazima američkog Instituta "Robert Lensing", ruska vojna obaveštajna služba bi navodno mogla "narednih dana da pokuša da sprovede scenario koji uključuje ili pokušaj atentata na beloruskog predsednika ili njegovu imitaciju".

- Prema instrukciji ruskog predsednika, Vladimira Putina, po povratku sa samita Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), ruska vojna obaveštajna služba bi u narednim danima mogla da pokuša da konstruiše scenario koji uključuje atentat ili pokušaj atentata na beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka kako bi ga zastrašili i ubedili da konačno pošalje svoje trupe direktno u rat protiv Ukrajine zajedno sa ruskom vojskom - piše američki Institut.

Ukoliko Lukašenko bude ubijen, ruska vojna obaveštajna služba očekuje da će rukovodstvo preći na generalnog sekretara ODKB, Stanislava Zasa. Smatra se lojalnim Rusiji i marionetom tajne službe. Zavera zatim predviđa da Zas proglasi Belorusiju autonomnom regijom Rusije i uđe u rat sa njom kako bi sprečio navodnu vojnu pretnju od Ukrajine i Poljske.

Institut objašnjava da bi sopstvenom stanovništvu bilo rečeno o propagandi da su pokušaj atentata na Lukašenka planirale SAD.

Piše:
Srbija Danas
28.11.2022. 09:54
Pogledajte više