"TOLIKO O POŠTOVANJU NEZAVISNOSTI" Vučić o Rusiji: Pritisci su ogromni, imao sam razgovore do kasno u noć sa predstavnicima više zemalja

01.03.2022. 11:26
Piše:
Srbija Danas
Aleksandar Vučić / Izvor: Foto: Tanjug/Strahinja Acimovic
Ogromni pritisci da uvedemo sankcije Rusiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na obeležavanju početka radova na auto-puta Kuzmin-Sremska Rača da su veliki pritisci na Srbiju da uvede sankcije Rusiji i da je noćas imao sastanke sa predstavnicima više zemlja, ali i istakao da "ćemo se držati koliko god budemo mogli" i da "jednu zemlju imamo"

- Mi imamo svoju stolicu. Pritisci su zaista ogromni, biće teško izdržati. Noćas sam do kasno imao razgovore sa predstavnicima više zemlja, danas ceo dan. Tek toliko o velikom poštovanju nezavisnosti i prava drugih zemalja da samostalno odlučuju. Držaćemo se koliko god budemo mogli, jednu zemlju imamo. 

- Verujem u dobru budućnost Srbije, da ćemo uspeti da odolimo brojnim pritiscima, da ćemo uspeti da sačuvamo nacionalni ponos i dostojanstvo a da izbegnemo bes velikih, jer ti veliki obično iskaljuju bes na malima. Jer veliki na velikima bes ne iskaljuju. 

Piše:
Srbija Danas
01.03.2022. 11:26
Pogledajte više