VELIKE BORBE KOD NOVE TAVOLŽANKE: Ukrajinci pokušali da pređu reku, FSB ih brzo uočio, nastao je LOM!

04.06.2023. 21:36
Piše:
Tanjug
Borbe u Belgorodskoj oblasti / Izvor: Foto: Printscreen
Situacija se ne smiruje

Ruska vojska izvela je večeras artiljerijski udar na ukrajinske diverzante u blizini Nove Tavolžanke u Belgorodskoj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

NATO BOMBE PADAJU NA RUSKE I GRADOVE U DONBASU! Artiljerija Ukrajinaca zasipa granatama ČETIRI urbana područja, IMA MRTVIH

NATO BOMBE PADAJU NA RUSKE I GRADOVE U DONBASU! Artiljerija Ukrajinaca zasipa granatama ČETIRI urbana područja, IMA MRTVIH

"SPREMAN SAM" Guverner Belgoroda odgovorio na ULTIMATUM proukrajinske grupe

"SPREMAN SAM" Guverner Belgoroda odgovorio na ULTIMATUM proukrajinske grupe

"SVI ĆE BITI LIKVIDIRANI, DRUGAČIJE NE MOŽE" Guverner Belgorodske oblasti o borbama sa ukrajinskim diverzantima (VIDEO)

"SVI ĆE BITI LIKVIDIRANI, DRUGAČIJE NE MOŽE" Guverner Belgorodske oblasti o borbama sa ukrajinskim diverzantima (VIDEO)

Jedinice za pokrivanje Zapadnog vojnog okruga i granična služba Federalne službe bezbednosti (FSB) uočile su pokušaj militanata da pređu reku na području ovog naselja, prenose RIA Novosti.

U toku su borbe u Belgorodskoj oblasti

Grupa proukrajinskih boraca saopštila je danas da je zarobila dvojicu ruskih vojnika tokom borbi u ruskoj Belgorodskoj oblasti.

U objavi na Telegramu, proukrajinske grupe Legija slobode Rusije i Ruski dobrovoljački korpus saopštile su da se bespotrebni krvavi rat koji se vodi već godinu i po dana, sada prelio na teritoriju ruske Belgorodske oblasti, preneo je Rojters.

- Danas do 17 sati imate priliku da razgovarate bez oružja i povedete kući dva državljanina Ruske Federacije, obična vojnika koje ste vi i vaše političko rukovodstvo poslali u ovaj masakr - naveli su oni.

Ruski dobrovoljački korpus / Izvor: Profimedia
Zelenski: Od početka ruske invazije poginulo najmanje 500 dece

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je danas da je od početka ruske invazije u toj zemlji poginulo najmanje 500 ukrajinske dece.

- Mnogi od njih su mogli da postanu poznati naučnici, umetnici, sportski šampioni, dajući doprinos istoriji Ukrajine - rekao je Zelenski.

Naglasio je da je nemoguće utvrditi tačan broj dece koja su stradala zbog borbi koje i dalje traju, kao i zbog toga što su neka područja pod ruskom okupacijom, preneo je AP.

Vladimir Zelenski / Izvor: Profimedia
Granatirani Gorlovka i Donjeck

Ukrajinske trupe granatirale su dva okruga Donjeck i Gorlovka za 45 minuta, ispalivši 17 NATO granata kalibra 155 mm i pet granata kalibra 152 mm, saopštilo je predstavništvo samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) pri Zajednič -kom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ukrajinskim ratnim zločinima.

Oružane snage Ukrajine ispalile su u subotu 519 granata u Šebekinskom gradskom okrugu, saopštio je gubernator Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov, prenele su RIA Novosti.

U granatiranju su poginule dve žene, dok je više osoba povređeno, naveo je Gladkov na Telegramu, dodajući da u gradu Šebekino postoje brojna oštećenja na administrativnim i privrednim objektima.

Ukrajinska vojska / Izvor: Profimedia
Ukrajina formirala prvu grupu pilota koji će ići na obuku na lovcima F-16

Portparol ukrajinskog Ratnog vazduhoplovstva Jurij Ignjat rekao je danas da je Ukrajina formirala prvu grupu pilota koji će ići na obuku na lovcima F-16.

- Ovde (u Ukrajini) moramo da se borimo, ali u inostranstvu moramo da učimo. U prvom krugu za obuku može biti nekoliko desetina pilota, a među njima će, zapravo, biti najbolji i najiskusniji piloti. Prioritet imaju oni koji dobro govore engleski - rekao je Ignjat, preneo je ukrajinski portal "prm.ua".

U listu prioriteta biće stavljeni i mlađi piloti, koji će ubuduće biti mentori još mlađim kolegama, a planirana je obuka na F-16 i za inženjere i starešine.

F-16, MiG-29 / Izvor: Profimedia
Peskov: Na pomolu nova napetost

Snabdevanje Kijeva raketama dometa 500 kilometara i više dovešće do još jednog zaokreta u spirali napetosti, pa Rusija treba da bude pribranija i jača kako bi nastavila započeto, izjavio je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

- Nivo taktičko-tehničkih karakteristika tog naoružanja koje se koristi stalno raste. Sada već vidimo početak rasprave o snabdevanju, na primer, iz Francuske, Nemačke projektilima dometa od 500 kilometara i više. Ovo je potpuno drugačije oružje, koje će dovesti do još jednog zaokreta u spirali eskalacije napetosti - rekao je Peskov u emisiji "Moskva. Kremlj. Putin" na kanalu Rusija1, prenele su RIA Novosti.

Vesti iz Ukrajine čitajte OVDE.

Piše:
Tanjug
04.06.2023. 21:36
Pogledajte više