Beograd danas slavi slavu: Ovaj deo grada biće POTPUNO ZATVOREN! (MAPA)

25.05.2017. 07:53
Piše:
Srbija Danas
beograd,studenski trg / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić
Glavni grad sutra slavi Spasovdan, zbog litije povodom toga, biće zatvorene ulice već od 9.30h

Glavni grad danas slavi krsnu slavu, Vaznensenje Hristovo tj. Spasovdan, zbog litije povodom toga, biće zatvorene ulice već od pola 10 ujutru.

Slava Beograda: Mošti Despota Stefana prvi put na ulicama

Dan zaštite biodiverziteta: Mali posetio predavanje za učenike Geodetske škole u Bajfordovoj šumi (FOTO)

Ulica admirala Geprata od raskrsnice sa Balkanskom i Gavrila Principa do raskrsnice sa Dobrinjskom, kao i ulaz u Ulicu admirala Geprata iz pravca Kneza Miloša biće zatvorene za saobraćaj sve do 11h. 

Sukcesivno će se zatvarati ulice na trasi kojom će prolaziti litija, od 11 do 14h. Povorka sa litijom će se kretati Ulicom Admirala Geprata, Kneza Miloša, Kralja Milana, Terazije, Knez Mihailovom, Pariskom, Kneza Sime Markovića (pored Saborne crkve), Pop Lukinom, Brankovom, Kraljice Natalije i Dobrinjskom ulicom.

beograd / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

U četvrtak, 25.maja od 10 do 15 časova biće uklonjeni svi privremeni montažni objekti, pokretni prodajni objekti i otvorene bašte koje se nalaze na trasi litije.

Sva vozila koja se nalaze u Ulici admirala Geprata i Dobrinjskoj ulici, moraju da budu sklonjena u periodu od 10 do 14 časova. Takođe, taksi stajalište na Terazijama će biti privremeno van funkcije. Ukoliko ne sklonite svoja vozila, JKP „Parking servis“ će ih uklanjati.

Ove godine po prvi put na ulicama Beograda, imaćete priliku da prisustvujete prenošenju mošti despota Stefana Lazarevića.

Litiji će prisustvovati učenici od petog do osmog razreda 30 škola sa opština Palilule i Čukarice, a zabavljaće ih poznati kao što su Željko Vasić, Nevena Božović, Nikola Rokvić, Slobodan Trkulja.

Piše:
Srbija Danas
25.05.2017. 07:53
Pogledajte više