SVI UČESNICI U SAOBRAĆAJU NOSE ODGOVORNOST: JKP "Gradske pijace" organizovale tribinu o bezbednosti (FOTO/VIDEO)

05.06.2021. 13:41
Piše:
Srbija Danas
zelena pijace / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić
Na pijaci Zemun danas je održana tribina o bezbednosti u saobraćaju i bazar sa ponudom domaćih proizvoda

Udruženje "Budimo bezbedni" u saradnji sa JKP "Gradske pijace" danas je na pijaci Zemun održalo javnu tribinu na temu bezbednosti u saobraćaju. Tribinu je vodila Dea Đurđević, predsednik udruženja i naša poznata voditeljka, koja je preživela tešku saobraćajnu nezgodu.

BEOGRAĐANI, ISKORISTITE PRILIKU! Mobilni punkt će danas biti u ovom delu grada

BEOGRAĐANI, ISKORISTITE PRILIKU! Mobilni punkt će danas biti u ovom delu grada

TEŠKA NOĆ ZA HITNU POMOĆ! Lekari u Beogradu pali s nogu zbog pijanih, 94 intervencije

TEŠKA NOĆ ZA HITNU POMOĆ! Lekari u Beogradu pali s nogu zbog pijanih, 94 intervencije

Vesić: Beograđanima se vraća kultno dečije pozorište "Boško Buha"

Vesić: Beograđanima se vraća kultno dečije pozorište "Boško Buha"

Dea je kroz motiviacioni govor posetiocima pijace Zemun prenela svoja iskustva kao osoba koja je doživela i preživela tešku nesreću i ukazala na značaj odgovornog ponašanja svih učesnika u saobraćaju.

Govoreći o svojim motivima da se priključi akciji podizanja svesti o bezbednosti, Dea Đurđević je naglasila da je od početka godine bilo 150 poginulih u saobraćaju i da je joj je vlastita nesreća bila veliki motiv da pokrene ovakvu kampanju zajedno sa JKP "Gradske pijace".

- Hoću da pokažem ljudima da može da se preživi, da skrenem pažnju šta mi se dogodilo ali da možemo da nastavimo da živimo, sa manjim ili većim kvalitetom. U saradnji sa preduzećem "Gradske pijace" biće još tribina. "Gradske pijace" su zaista društveno odgovorno preduzeće, od ove tribine su napravili ozbiljnu manifestaciju, zaista sam oduševljena - istakla je Dea Đurđević, dodajući da je za sve učesnike u saobraćaju oprez najvažniji, bilo da su pitanju vozači, suvozači ili pešaci.

- Odgovornost nije samo na vozačima, odgovornost je i na suvozačima, da uzmu telefon vozaču ako vide da telefonira da vozi, da ne sedaju u kola sa vozačima koji su alkoholisanom stanju. Nekad jedna sekunda znači, najvažniji je oprez u saobraćaju i poštovanje saobraćajnih propisa. Treba da se vozi onako kako su stručnjaci propisali, da se bude maksimalno koncentrisan na vožnju u saobraćaju i, to je jako važno, ako se primeti saobraćajna nesreća ne treba da usporavate jer tako izazivate drugu saobraćajnu nesreću, to se desilo na mom primeru. Moramo se vratiti posle korone normalnom životu, ali da budemo bezbedni u tom životu - dodala je Dea Đurđević.

Na pijaci Zemun organizovan je i bazar sa ponudom domaćih proizvoda malih poljoprivrednih proizvođača i porodičnih  radionica, ručno rađenih proizvoda, predmeta ukrašenih u dekupaž tehnici i slanih i slatkih đakonija.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Piše:
Srbija Danas
05.06.2021. 13:41
Pogledajte više