"SKLONA NASILNIČKOM PONAŠANJU PREMA ZAPOSLENIMA" Kako direktorka DZ Zemun zapošljava ljude sa ciljem da ostane doživotni rukovodilac? SKANDALIMA direktorke Cvetković nikad kraja!

24.01.2023. 07:28
Piše:
Srbija Danas
Aleksandra Cvetković, Dom zdravlja Zemun / Izvor: Foto: YouTube Printscreen PRVA/Srbija Danas
Zaposleni u Domu zdravlja Zemun ogorčeni su zbog bahatog ponašanja v.d. direktorke ove ustanove, doktorke Aleksandre Cvetković.

Nakon niza skandaloznih i kontroverznih odluka v.d. direktorke Doma zdravlja u Zemunu dr Aleksandre Cvetković, svakog dana isplivavaju nove informacija o kako zaposleni u ovoj ustanovi ističu, "kabadahijskom ponašanju" pomenute direktorke.

Jedan od najiskusnijih lekara i najcenjenijih stručnjaka u ovoj ustanovi je za naš portal otkrio kakve se sve malverzacije dešavaju pod sistemom doktorke Cvetković. Njegovo ime je poznato redakciji, ali zbog straha od odmazde pomenute direktoke ne želi da otkrijemo njegov identitet.

"TORTURA, STRAHOVLADA I MRCVARENJE ZAPOSLENIH U DZ ZEMUN" Svedočenja MALTRETIRANIH lekara zahtevaju HITNU SMENU direktorke Cvetković

"TORTURA, STRAHOVLADA I MRCVARENJE ZAPOSLENIH U DZ ZEMUN" Svedočenja MALTRETIRANIH lekara zahtevaju HITNU SMENU direktorke Cvetković

- Obraćam se javnosti kao lekar zaposlen u Domu zdravlja Zemun čije radno iskustvo daje za pravo da izrazim lično profesionalno i građansko nezadovoljstvo povodom i zbog niza skandaloznih odluka V.D. direktora Doma zdravlja Zemun i njenih saradnika, koje potresaju ovu zdravstvenu ustanovu - rekao je izvor za naš portal.

- Da, tačno je da iz straha kazne i tihog mobinga ne smem dati svoj identitet. Zato što V.D. je veoma sklona nasilničkom ponašanju prema zaposlenima - ovako započinje ispovest jedan od zaposlenih lekara u ovoj ustanovi za Srbiju Danas.

- Naime, ja bih počeo od samog imenovanja nje, za V.D. direktora ustanove. Pre njenog mandata ustanovu je vodila lekarka iz druge zdravstvene ustanove dok je sadašnja dr Cvetković bila njen zamenik i najodaniji saradnik. Sa odlaskom prethodne dr. Uzunović svima u Domu zdravlja je bilo lakše i komotnije jer je bila takođe, loša organizacijska i radna atmosfera. Dolaskom dr Cvetković veliki broj zaposelnih se obradovao, bio zadovoljan jer dolazi lekar iz naše ustanove, naš kolega, poznaje sve nas kao i mi nju. Smatrali smo, zalagaće se i radiće da ovaj Dom zdravlja funkcioniše kvalitetnije, bolje, da uslovi rada zaposlenih budu bolji, da organizacija službe bude kvalitetnija, da se unapredi njihov rad.
Ali...? Mi smo se dobro prevarili, dobili smo da u istoriji Doma zdravlja od njegovog osnivanja nije zabeležen štrajk glađu kolege lekara koji je u jednom trenutku bio životno ugrožen, čak nije ni poznato na teritoriji cele Republike Srbije da je neki lekar štrajkovo glađu. Svi zaposleni su bili u stidu - ističe lekar za naš portal i nastavlja:

- Zatim, V.D. direktorka i njeni saradnici ne poštuju ni jednu odluku upravnog odbora Doma zdravlja. Potom, za vreme njenog upravljanja, u poslednjih 4-5 godina 15-ak lekara, specijalista je napustilo našu ustanovu (4 internista, 4 pedijatra, 3 oftamologa, 2 psihijatra, 3 stomatologa, itd...), starosnog doba od 30 do 50 g. Jednostavno, bez reči, bez najave, napustili i dali otkaz iz naše ustanove. Znate, ovakvi skandali zabrinu i uplaše zaposlene, kod kolega se useli strah i zebnja. Niko nikada, ni ona, ni njeni saradnici nisu se zapitali zbog ovakvih odluka. Određeni broj lekara je otišao u starosnu penziju. V.D. direktorka i njeni saradnici umesto da se zapitaju zašto se ovo dešava, oni uspešno uspevaju da razviju "tutorsko-podanički" odnos prema lekarima. Pogotovo su "kivni i oštri" prema specijalistama. Omiljena njena rečenica je "Ako vi nećete da radite ima ko hoće". Na upražnjeno mesto specijalista koji su dali otkaz "iznajmljuju se" specijalisti koji su u penziji, plaća im se dodatni dopunski rad i tako naše građane leče lekari koji su već penzionisani. Zar ovakav postupak V.D. i njenih saradnika nije zabrinjavajući? Direktorka Cvetković sa svojim "podanicima" traži i raspisuje konkurse za specijaliste čija su mesta ostala upražnjena, opterećuje i dodatno finansijski troši Minstrastvo zdravlja, obmanjujući isto da su određeni iskusni specijalisti dali otkaz iz naše ustanove. Ti njeni "specijalisti" su podani do kraja i ona tako zamenjuje sastav zaposlenih u ustanovi sa ciljem da će je doživotno podržavati da bude doživotni rukovodilac.

Usled niza sramnih odluka dr Aleksandre Cvetković, o kojima smo pisali ranije, Upravni odbor Doma zdravlja Zemun uputio je zahtev za njenu smenu ministarki zdravlja dr Danici Grujičić. U zahtevu je navedeno da je direktorka pogrešnim činjenjem izazvala nezadovoljstvo zaposlenih i posebno se ističe da dr Cvetković od 2019. godine nije izvršavala odluke Upravnog odbora, čime je prekršila niz finansijskih i pravnih zakona i drugih propisa Republike Srbije.

Piše:
Srbija Danas
24.01.2023. 07:28
Pogledajte više