FESTIVAL IGRE U BEOGRADU: Gradonačelnik uručio nagradu "Jovan Ćirilov" umetnici iz Jerusalima

27.03.2017. 21:30
Piše:
Srbija Danas
Siniša Mali / Izvor: Foto: Beoinfo
Nagrada nosi ime čoveka bez kojeg sprska kulturna scena ne bi postojala

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali večeras je u zdanju Starog dvora uručio priznanje Beogradskog festivala igre "Jovan Ćirilov” koreografkinji Šaron Ejal. Festival, koji se održava četrnaesti put, ove godine nosi slogan "Velika igra" i trajaće do 11. aprila.

SINIŠA MALI: Ove godine realizacija projekata vrednih pola milijarde evra! (FOTO)

Mali: Nova stabla za lepši i zeleniji Beograd

Siniša Mali je rekao da nagrada nosi ime čoveka bez kojeg sprska kulturna scena ne bi postojala i da bez njega nije ni mogla da se zamisli.

Siniša Mali / Izvor: Foto: Beoinfo

- Ovom prilikom odajemo i priznanje Fesivalu igre na svemu kako bi kultura u Beogradu bila podignuta na viši nivo. Za nas je to veoma važno, jer je naš cilj da svaka manifestacija u gradu iz godine u godinu bude sve bolja i po broju prodatih karata, po sadržaju, programu...Na takav način menjamo naše društvo. Grad Beograd će i u buduće podržavati ovakve manifestacije- naglasio je Mali i pozvao ljubitelje plesa da do 11. aprila posete Beogradski festival igre.

Mali: Nova stabla za lepši i zeleniji Beograd

 Gradonačelnik je zahvalio Aji Jung na tome što je od Festivala igre napravila brend po kome je Beograd prepoznatljiv i po kome se pozicionirao kao kulturna prestonica u ovom delu Evrope. On je ovom prilikom zahvalio članovima žirija i naveo da oni nisu imali jednostavan posao jer je teško od najboljih izabrati najboljeg, a Šaron Ejal poručio da ponovo poseti srpsku prestonicu.

Festival igre / Izvor: Foto: Beoinfo

Ambasadorka Izraela u Srbiji Alona Fišer Kam je navela da se radi o priznanju za Šaron Ejal i njenog partnera Gaja Behara koji su pripadnici zanimljive generacije, koja radi stvari na potpuno nov ali i na svoj inovativan način.

Vesić: Školu „Sava Šumanović” priključujemo na kanalizaciju, u planu i proširenje prostora (FOTO)

- Priznanje nije samo za Šaron Ejal već i za sve koreografe koji stvaraju u ponekada ne toliko jednostavnim uslovima. Ponosni smo na njihove uspehe, na njihove proizvode, ponosni smo na učešće izraelskih umetnika na Beogradskom festivalu igre – istakla je ona i zahvalila gradonačelniku Beograda na saradnji i podršci Festivalu i dodala da prijateljstvo Srbije i Izraela traje veoma dugo, te da te dve zemlje u diplomatskim odnosima imaju saradnju dugu 25 godina.

Šaron Ejal je rekla da nije toliko dobra u govorima, već da bolje igra i zahvalila na dobijenoj nagradi. Nagrada koju je prilima Šaron Ejal je rad mlade vajarke Andreje Prokopijević.

 

Piše:
Srbija Danas
27.03.2017. 21:30
Pogledajte više