GORAN VESIĆ ZA SRBIJU DANAS: Muzička fontana na Slaviji je već postala SIMBOL BEOGRADA! (FOTO)

05.06.2017. 19:57
Piše:
Srbija Danas
Goran Vesić / Izvor: Srbija Danas
Večeras u 21h generalna proba muzičke fontane

Muzička fontana koja će ubuduće krasiti kružni tok na Trgu Slavija zvanično će biti puštena u rad u utorak, dok je večeras u 21 sat biti izvršena generalna proba.

Goran Vesić, gradski menadžer, izjavio je pred generalnu probu otvaranja muzičke fontane na Slaviji u Beogradu kako je reč o "najvećoj fontani na Balkanu" koja je "već postala simbol Beograda".

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Ovo je najveća fontana na Balkanu. Ima 800 metara vodenih površina. Ima 350 mlaznica, oko 450 reflektora - što u unutrašnjem, što u spoljnjem prstenu. Visina mlaza je 16 metara. Muzička je i ima svoje senzore za vetar. Ima mogućnost pokretanja putem kinetike, odnosno totema. Već je postala simbol Beograda - rekao je Vesić za portal SrbijaDanas.com.

Pogledajte EKSKLUZIVNE fotografije pred otvaranje MUZIČKE FONTANE na Slaviji! (GALERIJA)

Uoči svečnog otvaranja fontane na Slaviji: Deca testirala mlaznice (FOTO)

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Vesić je napomenuo kako je reč o vrlo bitnom sadržaju i neophodnosti da grad kao što je Beograd poseduje ovakav objekat. 

- Vidite koliki broj ljudi ovo fotografiše, vidite da dolaze turisti. Mi smo grad koji živi od turizma. I treba da imamo ovakve sadržaje. Slavija će početi da se radi u narednih dvadesetak dna. Biće urađena kompletna Slavija, Bulevar oslobođenja, park između Kralja Milutina i Slavije i, naravno, Ruzveltova ulica. Sve će biti završeno do novembra. Pešačke zone će biti odeljene od Slavije. Biće malo drugačiji režim - poručio je Goran Vesić za naš portal.

 

Piše:
Srbija Danas
05.06.2017. 19:57
Pogledajte više