Gradska opština Zemun i udruženje "Zavičaj - Beograd" organizovali su manifestaciju povodom Svetskog dana izbeglica

17.06.2022. 14:04
Piše:
Srbija Danas
Zemun / Izvor: Shutterstock
Gradska opština Zemun i Udruženje izbeglih raseljenih i doseljenih lica ''Zavičaj – Beograd'' pripremili su događaj ''Krajiške igre, pjesme i običaji 2022''.

Povodom Svetskog dana izbeglica, Gradska opština Zemun i Udruženje izbeglih, raseljenih i doseljenih lica ''Zavičaj – Beograd'' u naselju Busije, organizuju manifestaciju pod nazivom ''Krajiške igre, pjesme i običaji 2022''.

Manifestacija počinje u 14 časova kod hrama Svetih slovenskih mučenika Ćirila i Metodija i u programu će nastupiti brojni etno-pevači, guslari, pevačke grupe, narodni pesnici i kulturno-umetnička društva, a održaće se i višeboj u tradicionalnim disciplinama poput bacanja kamena s ramena, nadvlačenja konopca.

U 17 časova sledi pomen poginulim braniocima Republike Srpske Krajine i Republike Srpske i polaganje venaca na spomenik stradalnicima.
Početak nadmetanja u kosidbi predviđen je za 18.15 časova. Najboljim koscima biće uručene nagrade, i započeće narodno slavlje, prema zavičajnom običaju, koji se poštuje i održava više od dve decenije.

Piše:
Srbija Danas
17.06.2022. 14:04
Pogledajte više