"KUPUJEM TAMO GDE JE VOĆE I POVRĆE UVEK SVEŽE" Dr Macura pozvala sve Beograđane da pazare na gradskim pijacama (FOTO/VIDEO)

11.06.2021. 15:12
Piše:
Srbija Danas
Nada Macura / Izvor: Srbija Danas
Dr Nada Macura redovno posećuje pijacu "Banjica" jer je, kako kaže, tamo voće i povrće najsvežije

Dobro poznato lice malih ekrana, doktorka Nada Macura danas je kao i svakodnevno pazarila na svojoj omiljenoj pijaci i pozvala sve građane da se i oni snabdeju svežim voćem i povrćem na nekoj od gradskih pijaca. Kako je doktorka Macura istakla ponuda je i više nego raznolika, a posebnu pažnju kupaca, pa i njoj, obuzima sezonsko voće kojeg je sada u izobilju, a i cene su pristupačne. 

- Toliko je lepote na pijačnim tezgama u Beogradu da mi je sasvim svejedno na kojoj pijaci kupujem. Ja sam ipak teritorijalno povezana sa gradskom pijacom Banjica, pošto živim u blizini i ona mi je najbliža. Čovek uvek sa pijace odlazi pretovaren brojnim namirnicama tako da zbog toga što se kući vraćam gradskim prevozom često dolazim ovde - rekla je dr Nada Macura kada smo je sreli kako kupuje sveže namirnice za svoj dom.

Gradske pijace učestvuju na otvaranju turističke sezone u Skadarliji

Gradske pijace učestvuju na otvaranju turističke sezone u Skadarliji

SPOJ MODERNOG I TRADICIJE: JKP "Gradske pijace" i "Poštanska Štedionica" pokrenule projekat "Banka na točkovima" (FOTO/VIDEO)

SPOJ MODERNOG I TRADICIJE: JKP "Gradske pijace" i "Poštanska Štedionica" pokrenule projekat "Banka na točkovima" (FOTO/VIDEO)

Beogradske pijace prava mesta i za ljubitelje cveća

Beogradske pijace prava mesta i za ljubitelje cveća

Prema njenim rečima gradska pijaca "Banjica" je njoj posebno draga, jer pored toga što živi u neposrednoj blizini, kako kaže, voli da kupuje voće i povrće upravo ovde zbog toga što je uvek izuzetno sveže.

- Ova pijaca je renovirana pre nekoliko godina, drugačiji je sasvim bio sistem, međutim sada je poprimila razmere jedne prave gradske pijace koja nudi teritorijalno ljudima koji ovde inkliniraju da se snabdeju sa svim potrebnim proizvodima. Izuzetno cenim sve ove ljude ovde koji su iza tezgi, koji donose Beograđanima i naravno svima onima koji dolaze i sa strane, pregršt svežeg voća i povrća. Vitamini su tako na tezgama najzastupljeniji sa svojim bojama i svojom lepotom - navela je čuvena doktorka.

Nada Macura je otkrila da kada poseti pijacu najviše vremena provede birajući voće i povrće koje će kupiti. 

- Najčešće kupujem paradajz, kupujem luk, krastavce, sve ono što ide u neku salatu. Kako mnogo volim sir, onda kombinujem te salate sa sirom, a inače volim da mi je frižider uvek snabdeven baš tim namirnicama. Ono što bih istakla jeste da su svi proizvodi na gradskim pijacama uvek sveži, prodavci su ljubazni i nasmejani. Takođe, volim da kupim voće naravno, banane, a sada pogotovo sezonsko voće kao što su jagode i trešnje - ukazala je dr Macura.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ona je dodala da ipak od svih proizvoda na pijaci najviše voli da kupuje ljute papričice. 

- Moram da kažem da vrlo često kupujem ljute papričice. Obožavam ih u svakom obliku, da li u svežem, ili u nekoj kombinaciji sa drugim povrćem. Takođe. uvek tražim na ovoj pijaci savršeni limun, onaj najlepši limun koji postoji, sa tankom korom. Sada, kada je sezona paprika kupujem i njih i to i babure i šilje. Ne gledam toliko cenu koliko gledam da je to vizuelno lepo i kvalitetno kao i svi ostali proizvodi koji se nalaze u ponudi na svim beogradskim pijacama - rekla je doktorka Macura.

Anegdote su sastavni deo naših života, a to nam je i potvrdilo svima poznato lice Nade Macure: 

- Jednom sam pazarila na pijaci i stigavši kući sam videla da sam zaboravila kesu na pijaci, da nisam ponela šta sam kupila, toliko sam se zanela u razgovoru da sam zaboravila. Poznaju me dosta ljudi ovde na pijaci, i uvek sa svima lepo popričam uz smeh, o zdravlju, svakodnevnim temama. Naše pijace su divne - rekla je za kraj doktorka Macura. 

 

Piše:
Srbija Danas
11.06.2021. 15:12
Pogledajte više