Lepa vest za buduće mame: Od 1. jula svaka porodilja dobiće po 10.000 dinara!

22.06.2017. 11:16
Piše:
Srbija Danas / Novosti
Beba leži / Izvor: Profimedia/ilustracija
Skupština Beograda trebalo bi da na sledećoj sednici razmotri rebalans ovogodišnjeg budžeta, a od viška novca iz gradske kase, kako navodi gradonačelnik Beograd Siniša Mali, svaka porodilja sa prebivalištem u Beogradu dobiće po 10.000 dinara

Od 1. jula svaka porodilja iz Beograd dobiće po 10.000 dinara kao jednokratnu pomoć, najavio je gradonačelnik Beograda.

U borbi protiv bele kuge: 15 opština u Srbiji dobilo 130 miliona za podsticaj rađanja

Građani Novog Pazara se istraumirali: Zatekli bebu koju su ostavili roditelji u kolima ZAKLJUČANU NA VRUĆINI

beba / Izvor: Profimedia

Skupština Beograda trebalo bi da na sledećoj sednici razmotri rebalans ovogodišnjeg budžeta, a od viška novca iz gradske kase, kako navodi gradonačelnik Beograd Siniša Mali, svaka porodilja sa prebivalištem u Beogradu dobiće po 10.000 dinara, oko 508 miliona dinara biće potrošeno za asfaltiranje makademskih puteva u prigradskim opštinama, a 1,3 milijarde biće uloženo u obrazovanje.

Mali kaže da su, zbog smanjene nezaposlenosti, prihodi od poreza na dohodak veći za oko 2,3 milijarde dinara.

- Dodatnih 716 miliona uspeli smo da uštedimo, jer smo postigli neverovatno dobar dogovor sa EBRD, koji je sa naših prethodnih dugovanja skinuo kamatu sa 3,2 na dva odsto - objašnjava on i dodaje da će višak novca biti preusmeren na investicije, socijalnu, infrastrukturu, obrazovanje, kulturu, sport i zdravstvo.

- Na osnovu nove projekcije budžeta, znatan deo novca ide u drumsku infrastrukturu. Sedam prigradskih opština podeliće 508 miliona da asfaltiraju makadamske puteve - kaže gradonačelnik.

Roditelj i dete / Izvor: Profimedia/ilustracija

Deo obezbeđenih sredstava usmeren je na poboljšanje kvaliteta zdravstvenih usluga, tako da će za 48 miliona biti kupljeno pet sanitetskih vozila za bubrežne bolesnike, a u planu je kupovina i tri rendgen aparata.

Deo ušteđenog novca, oko 16 miliona dinara, odvojiće se i za aktivnosti Crvenog krsta, u planu je izgradnja dva kluba za stara lica i dva dnevna boravka za decu ometnu u razvoju (Palilula i Sopot), dok će Sekretarijat za kulturu rasporediti dodatnih 62 miliona dinara.

- Nastavićemo sa investicijama. Do kraja godine urediće se prostor na Kosančićevom vencu gde se nalazi Narodna biblioteka. Završiće se prva faza parka Ušće, most Gazela, Kalemegdan i Ulica kneza Mihaila dobiće novo, led osvetljenje. Za unapređenje privrednog i investicionog ambijenta, grad će u projekte za poljoprivrednike i zapošljavanje potrošiti 72 miliona dinara - rekao je Siniša Mali.

 

Piše:
Srbija Danas / Novosti
22.06.2017. 11:16
Pogledajte više