MALI PREDSTAVIO REŠENJE ZA BIGZ: Kultna zgrada u Beogradu dobija novo ruho

27.11.2016. 14:05
Piše:
Tanjug
sinisa mali / Izvor: Srbija Danas
Decenijama bila zapuštena, pa postala skvot i glavno mesto za tehno žurke.

- Nadam se da će tu biti sve u redu i da ćemo tokom naredne godine i za to imati rešenje, kako bismo pokrenuli investicije na svakoj od lokacija koje su godinama i decenijama bile zapuštene”. Zgrada BIGZ-a će ubuduće biti jedan multifunkcionalni centar za manifestacije, izložbe, kulturne događaje, poručio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

SINIŠA MALI: Grad Beograd olakšava penzionerima dobijanje zdravstvenih knjižica

Zgrada BIGZ-a uskoro će dobiti novog vlasnika, izjavio je Mali, navodeći da je dobio informaciju i pismo od zainteresovanog kupca “Soravija grupe”, da će do kraja prvog kvartala naredne godine “zatvoriti kompletnu transakciju”.

– Dobio sam informaciju i pismo od budućih vlasnika da će do kraja prvog kvartala naredne godine zatvoriti celu transakciju, preuzeti tu zgradu i ocekuju da će od nje napraviti još jedan velelepni objekat kojim će Beograd moći da se ponosi – rekao je Mali i dodao da je to još jedna lepa vest za Beograđane.

Siniša Mali / Izvor: Srbija Danas

Kako je rekao, ta zgrada će ubuduće biti jedan multifunkcionalni centar za manifestacije, izložbe, kulturne događaje…

KAŽI MI ODAKLE SI, REĆI ĆU TI KO SI: Evo šta kraj Beograda u kom živiš govori o tebi!

– Biće nešto što će kreirati život u tom delu grada i zajedno sa ‘Radison blu’ hotelom, ‘Beogradom na vodi’ i zgradom starog saveznog MUP-a, na čijem mestu će nići velelepni objekat, za nekoliko godina taj deo grada će potpuno drugačije izgledati – naveo je Mali.

Inače, “Soravija grupa” je pre nekoliko godina u Beogradu izgradila hotel “Radison blu”.

Mali je podsetio da je pre nekoliko dana prodata i zgrada Beobanke i dodao da očekuje da naredne godine počnu radovi i na tom objektu.

MALI: Ušteda na javnim nabavkama 2,5 puta veća nego prošle godine

– Polako rešavamo probleme, poput izgradnje hotela ‘Hilton’, koji decenijama nije mogao da se napravi, ‘Ikee’, ‘Beograda na vodi’, sada Beobanke, BIGZ-a. Sređujemo zapuštene i ružne zgrade, pronalazimo vlasnike i investitore, menjamo Beograd” – rekao je Mali.

Gradonačelnik je dodao da očekuje da će biti nađeno rešenje za zgradu bivšeg hotela “Jugoslavija”.

– Nadam se da će tu biti sve u redu i da ćemo tokom naredne godine i za to imati rešenje, kako bismo pokrenuli investicije na svakoj od lokacija koje su godinama i decenijama bile zapuštene” – zaključio je Mali.

Piše:
Tanjug
27.11.2016. 14:05
Pogledajte više