Nova oprema za fiskulturne sale u OŠ "Petar Petrović Njegoš" i "Stefan Dečanski"

13.10.2018. 11:36
Piše:
Promo
Savski venac / Izvor: Foto: Promo
U cilju promocije rekreativnog bavljenja sportom i zdravih stilova života tom prilikom uručena je donacija kompleta  opreme za ove dve škole

Predsednik Skupštine opštine Savski venac Nemanja Berić obišao je sa pomoćnikom ministra omladine i sporta Darkom Udovičićem osnovne škole na Savskom vencu, "Petar Petrović Njegoš" i "Stefan Dečanski".

U cilju promocije rekreativnog bavljenja sportom i zdravih stilova života tom prilikom uručena je donacija kompleta  opreme za ove dve škole koja se sastoji od kompleta golova sa mrežama, koševa i košarkaških tabli, mreža za odbojku i 40 lopti za četiri sporta, a koje je donirao Savez za školski sport Srbije u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta.

Savski venac / Izvor: Foto: Promo

Predsednik Skupštine opštine Savski venac Nemanja Berić zahvalio je ministarstvu što je imalo sluha za potrebe ovih škola i istakao  da je jedan od prioriteta Opštine da  se deci obezbede što bolji i kvalitetniji uslove za rad i boravak u obrazovnim ustanovama.

-Znajući da su sport i rekreacija važni za pravilan razvoj deteta, trudimo se da obezbedimo što bolje uslove za razvoj školskog sporta, a zahvaljujući ovoj donaciji pružiće se uslovi za kvalitetnije održavanje časova fizičke kulture. Kako bismo decu podstakli na sport i fizičku aktivnost mi kao Opština organizujemo i različite besplatne programe. U protekle dve godine kompletno smo renovirali fiskulturne sale u tri škole, a uoči početka ove školske godine naše osnovce su dočekale sveže uređene prostorije u svim osnovnim školama na teritoriji opštine. Tokom prethodne dve godine potpuno su renovirani toaleti u svih šest osnovnih škola, kao i u dva vrtića- poručio je Berić dodajući da će i u narednom periodu nastaviti da u skladu sa nadležnostima opštine izlaze u susret potrebama škola.

Savski venac / Izvor: Foto: Promo

Prema rečima pomoćnika ministra omladine i sporta Darka Udovičića Ministarstvo nastavlja svoju akciju podele opreme i rekvizita osnovnim i srednjim školama u Srbiji.

- Drago da smo danas na Savskom vencu i nadamo se da ćemo ovu saradnju nastaviti i u budućnosti. Do sada je ovakav komplet opreme dobilo 94 škole, a imamo u planu da u narednom periodu dodelimo opremu i rekvizite u 84 sportske hale i škole na teritoriji Srbije- rekao je Udovičić.

Savski venac / Izvor: Foto: Promo

Obilasku je prisustvovao i član opštinskog Veća zadužen za sport Uroš Tripković.

 

Piše:
Promo
13.10.2018. 11:36
Pogledajte više