Opština Zemun obezbedila neophodnu opremu za zaštitu zdravstvenih radnika Doma zdravlja ''Zemun''

06.04.2020. 13:33
Piše:
Promo
Zemun / Izvor: Foto: Opština Zemun
Gradska opština Zemun obezbedila je neophodnu opremu za zaštitu zdravstvenih radnika Doma zdravlja ''Zemun'' koji su u okolnostima epidemije virusa Kovid-19 na udaru.

Predsednik GO Zemun Dejan Matić, 6. aprila uručio je rukovodstvu Doma zdravlja ''Zemun'' zaštitnu opremu i zahvalio se na izuzetnoj požrtvovanosti, koja se naročito iskazuje u okviru rada dve Ambulante za pacijente sa respiratornim simptomima i febrilnim stanjima.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Sagledavajući potrebe Doma zdravlja Zemun, koji deluje ne samo na teritoriji naše opštine, već pokriva i primarnu zdravstvenu zaštitu i u Opštini Surčin, obezbedili smo znatnu količinu zaštitne opreme, od maski do kabanica, što svakako doprinosi zaštita onih koji daju nemerljiv doprinos u borbi sa neumoljivim virusom - rekao je predsednik GO Zemun Dejan Matić i naglasio da će Opština nastaviti da pomaže rad zdravstvenih ustanova na svojoj teritoriji, takođe, zahvalio se privrednicima i građanima na odgovornosti i solidarnosti.

Gradska opština Zemun obezbedila je maske, zaštitne mantile i kombinezone, kao i pvc kabanice i zaštitne naočare, ukupno više od hiljadu i trista komada opreme.

Primopredaji opreme prisustvovale su direktorka Doma zdravlja ''Zemun'' dr Aleksandra Cvetković, zamenica direktorke Angelina Orbović i glavna medicinska sestra Dragana Vuković.

Piše:
Promo
06.04.2020. 13:33
Pogledajte više