Podela tableta i laptopova u zemunskim osnovnim školama (FOTO)

16.09.2021. 17:27
Piše:
Srbija Danas
Podela tableta i laptopova u zemunskim osnovnim školama / Izvor: Foto: Gradska opština Zemun
Zamenik predsednika Gradske opštine Zemun Žarko Dronjak podelio je 16. septembra tablete zemunskim osnovcima u biblioteci škole ''Lazar Savatić''

Uz poštovanje svih propisanih mera zaštite od kovida, događaju je prisustvovao i direktor Goran Petrović, koji se u ime kolektiva i đaka zahvalio na besprekornoj saradnji Gradskoj opštini Zemun i Gradu Beogradu.

GO Zemun / Izvor: Foto: Gradska opština Zemun

Tablete marke ''Lenovo'' sa karticama sa besplatnim internetom i pristupom digitalnim udžbenicima za 7212 učenika trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda koji pohađaju nastavu u 20 zemunskih osnovnih škola obezbedio je Grad Beograd. 

GO Zemun / Izvor: Foto: GO Zemun

Škole su opremljene brzim internetom i tehnikom, i nastavnicima koji su prošli digitalnu obuku uručeno je 665 laptopova za izvođenje nastave, tako da su stvoreni svi preduslovi za nesmetano obrazovanje osnovaca. 

GO Zemun / Izvor: Foto: GO Zemun

Tableti sa obrazovnim aplikacijama dizajnirani su tako da olakšaju obrazovni proces, istovremeno razvijajući digitalnu pismenost već na osnovnoškolskom uzrastu. Izuzetno su korisni u izradi domaćih zadataka, za pripremu prezentacija i rad na školskim projektima i savladavanje gradiva predviđenog nastavnim planom i programom.

Piše:
Srbija Danas
16.09.2021. 17:27
Pogledajte više