PUT U RAZVOJ

02.12.2022. 14:03
Piše:
Srbija Danas
GO zemun / Izvor: Foto: Privatna arhiva
Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležava se svakog 3. decembra već tridesetu godinu, od 1992, kada je ustanovljen kako bi se skrenula pažnja na široki spektar društvenih problema kojima je opterećen ionako osteljiv zdravstveni i funkcionalni status gotovo 15 odsto svetske populacije.

Prema procenama, u Srbiji živi oko 700.000 osoba sa invaliditetom. Gradska opština Zemun neguje poseban odnos sa udruženjima i obrazovnim institucijama u kojima se osobe sa invaliditetom okupljaju, osposobljavaju i obrazuju. 

Ovogodišnji dobitnik Povelje za građanske zasluge sa medaljom - zaslužni građanin Zemuna za 2022. godinu iz oblasti socijalne zaštite je predsednik Društva za cerebralnu i dečiju paralizu Danijel Peurača.

Laureati najvišeg opštinskog priznanja bili su prethodnih godina direktori sve tri  zemunske škole za decu sa posebnim potrebama : ''Veljko Ramadanović'' - za decu oštećenog vida, ''Radivoj Popović'' - za decu oštećenog sluha i ''Sava Jovanović - Sirogojno''- za decu sa smetnjama u razvoju.

Piše:
Srbija Danas
02.12.2022. 14:03
Pogledajte više