Radojičić ugostio čuveni ansambl: Članovi hora "Aleksandrov" obišli Beograd na vodi

24.06.2018. 14:53
Piše:
Tanjug
Aleksandrov / Izvor: Tanjug/​Dimitrije Goll
Spontano zapevali na beogradskoj kuli

Članovi hora "Aleksandrov" prošetali su danas Savskom promenadom i obišli gradilište "Beograda na vodi".

Domaćin im je bio gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić. Nakon obilaska Radojičić je izjavio da je danas imao čast da ugosti prijatelje iz Rusije i da sa njima zajedno prošeta promenadom.

- Oni se raduju realizaciji tog našeg projekta - kazao je Radojičić i istakao da je na terasi zgrade "Kule A" ansambl "Aleksandrov" spontano izveo deo numere koju inače izvode na koncertima.

Radojičić je podsetio da je hor "Aleksandrov" sinoć održao koncert na otvorenom ispred Hrama Svetog Save na Vračaru i istakao da su Beograđani imali priliku da prisustvuju spektaklu i zadovoljstvo da čuju divan koncert naših prijatelja iz Rusije.

Aleksandrov / Izvor: Tanjug/​Dimitrije Goll

Načelnik i umetnički direktor hora "Aleksandrov" Genadij Sečinjuk kazao je da im je svaka poseta Srbiji i Beogradu draža od prethodne i da osećaju da im je ovde pružena prava bratsku briga i topli odnos. Dodao je da im je veoma drago što je danas organizovan ovako divan susret sa gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem i zahvalio mu je na tome što su danas uspeli da vide kako se grad razvija i da čuju koji su to planovi za ubuduće kad je u pitanju razvijanje prestonice Srbije.

- Projekat koji smo danas videli je zaista fascinantan i ispunjen je inovacijama. Mi vidimo da se ovo zaista gradi za građane Srbije. Veoma nam je drago što su Srbi naš bratski narod i što odnosi između naše dve zemlje sve više ojačavaju i da nas očekuje dobra zajednička budućnost - kazao je Sečinjuk.

Umetnički direktor hora je kazao da im je bilo jako drago zbog toga koliko je ljudi došlo ispred Hrama Svetog Save da ih čuje. Zahvalio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za toplu dobrodošlicu i dobar stav prema njihovom horu i kazao da je već postala tradicija da se kad dođu u Srbiju sretnu i sa predsednikom Vučićem.

 

Piše:
Tanjug
24.06.2018. 14:53
Pogledajte više