Siniša Mali u ulozi KUMA: Naselje Busije je postalo LEPŠE I BOLJE mesto za život građana (FOTO)

25.05.2018. 09:49
Piše:
Srbija Danas
Siniša Mali u Busijama / Izvor: Foto: Beograd.rs
Gradonačelnik prezadovoljan

Zamenik predsednika Gradske opštine Zemun Damir Kovačević prisustvovao je 24. maja bogosluženju i lomljenju slavskog kolača u Crkvi svetih ravnoapostolnih Kirila i Metodija u Busijama, povodom crkvene i slave tog zemunskog naselja.

U prisustvu mnogobrojnih vernika stanovnika ovog naselja, Njegovo Preosveštenstvo Episkop sremski Vasilije, uz sasluženje starešine Hrama protojereja-stavrofora Milorada Niškića i sveštenika sremske eparhije služio je večernju službu, nakon čega je zajedno sa ovogodišnjim kumom slave gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim presečen slavski kolač.

Siniša Mali u Busijama / Izvor: Foto: Beograd.rs

Zamenik predsednika Gradske opštine Zemun Damir Kovačević podsetio je da je u ovom naselju, gde je ne tako davno bila livada, više od 90 odsto ulica asfaltirano, s pratećom infrastrukturom.

''Danas ovo naselje ima crkvu, parohijski dom, ambulantu, a od septembra će kao rezultat dobre saradnje njenih građana, opštine Zemun i gradskih vlasti, prve đake primiti i nova škola'', rekao je Kovačević, uz napomenu da je do sada 600 dece iz Busija svaki dan išlo u školu ili vrtić u Batajnicu, ali i u druga udaljenija naselja.

Siniša Mali u Busijama / Izvor: Foto: Beograd.rs

Gradonačelnik Siniša Mali je podsetio prisutne da su Busije primer odgovorne politike koju je gradska vlast sprovodila u protekle četiri godine, koja se ogleda u ujednačavanju kvaliteta života, bez obzira na to da li građani žive na Terazijama ili u Busijama.

Siniša Mali u Busijama / Izvor: Foto: Beograd.rs

Stižu prvi stanari u "Beograd na vodi": Do kraja godine počinje izgradnja još četiri objekta (FOTO)

 

 

Piše:
Srbija Danas
25.05.2018. 09:49
Pogledajte više