Srpska kafana: Humanitarna akcija bez politicke konotacije

03.01.2018. 20:18
Piše:
Tanjug
Ulica otvorenog srca / Izvor: Foto: Grad Beograd
Ugošćeno preko 50 donatora

Srpska kafana saopštila je danas da je prvojanuarska proslava u tom restoranu "događaj humanitrnog karaktera, da nema politicku konotaciju i ne predstavlja proslavu nečijeg rođendana".

Tom prilikom Srpska kafana je ugostila preko 50 redovnih donatora koji su svoje priloge donosili i prethodnih godina, navodi se u saopštenju Srpske kafane i ističe da je ovom humanitarnom akcijom prikupljeno blizu 450.000 dinara.

Ulica otvorenog srca / Izvor: Foto: Grad Beograd

Povodom navoda pojedinih medija da se među gostima našao i nekadašnji ministar privrede Predrag Bubalo, Srpska kafana navodi da su se među redovnim donatorima pored Bubala nasli i hotelijeri, privrednici, glumci, ugledni građani i dugogodisnji prijatelji koji redovno tokom niza predhodnih godina pomažu ovu humanitarnu akciju.

- Kao i svake godine i ove godine manifestaciji su prisustvovali predstavnici Uprave grada i Turisticke Organizacije Beograda koji su naši dragi gosti i ne učestvuju u organizaciji samog događaja - napominje se u saopštenju.

Kako se dodaje, već skoro 40 godina jedan sto rezervisan je za prisustvo političara, gradskih čelnika i organizatora Ulice otvorenog srca, pre svega kako bi popularizovali ovu humanitarnu akciju i oni nemaju nikakve veze sa donatorima akcije.

Humanitarnom akcijom Srpska Kafana je prikupila blizu 450.000 dinara te ovom prilikom želimo da zahvalimo Ateljeu 212 koji je donirao kopiju kostima Kralja Ibija koja je bila predmet prodaje na humanitarnoj aukciji, donatorima koji su učestvovali davanjem dobrovoljnih priloga i gradskim čelnicima koji su pomogli organizaciju cele manifestacije Ulice otvorenog srca.

Srpska kafana smatra da ne postoji razlog da se na bilo koji način politizuje ova proslava čiji je jedini cilj, kako ističe, prikupljenje humanitarnih sredstva i pomoć najmljađima.

 

Piše:
Tanjug
03.01.2018. 20:18
Pogledajte više