TESLA VAS GLEDA NA AERODROMU NIKOLA TESLA: Otvorena izložba Andreja Vasiljevića Andeleia (FOTO)

23.11.2016. 15:22
Piše:
Srbija Danas/Vlada Živanović
Izložba "Veliki Tesla" / Izvor: Foto: Srbija Danas/Saša Džambić
Izložba fotografija „Veliki Tesla“ autora Andreja Vasiljevića Andeleia otvorena je danas na beogradskom aerodromu Nikola Tesla.

Putnici i oni koji ispraćaju ili dočekuju najmilije na aerodromu Nikola Tesla imaće od danas osećaj da ih veliki naučnik lično posmatra. Upravo takav utisak ostavljaju specijalno obrađene fotografije lica najvećeg srpskog naučnika koje je priredio grafički dizajner i fotograf Andrej Vasiljević Andelei. Posetioci aerodroma imaće priliku da njegove radove gledaju sve do 23. decembra.

Andrej Vasiljević Andelei / Izvor: Foto: Srbija Danas/Saša Džambić

- Ovi radovi nastali su u Kini 2015. godine. Želeo sam da na specifičan način uradim nešto povodom toga što se ove godine navršava 160 godina od rođena najvećeg srpskog naučnika. Prva izložba u Kini urađena u saradnji sa kompanijom „Tesla motors“. Posle toga sam odlučio da izložba o velikom naučniku treba da bude i u Srbiji, a gde ću naći logičnije mesto za izlaganje od aerodroma koji nosi njegovo ime – rekao je na otvaranju izložbe na aerodromu Nikola Tesla Andrej Vasiljević Andelei.

POČAST SRPSKOM VELIKANU: U ime naučnika i vizionara – Tesla zona na jubilarnom Festivalu nauke!

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Umetnik je objasnio da je cilj izložbe da građani pogledaju dublje u Teslu i dodatno shvate njegov značaj i doprinos u svetskoj nauci.

- Uzeo sam svima dobro poznat Teslin lik sa novčanice. Odlučio sam da kroz boje i teksture napravim nešto posebno i omogućim svima da pogledaju dublje u Teslu, ali i da istovremeno steknu utisak da Tesla dublje gleda u njih – naglasio je Vasiljević.

Andrej Vasiljević Andelei stekao je master diplomu na Kineskoj akademiji umetnosti. Kao umetnik je do sada najviše izlagao u Hangdžou u Kini, a ovo je jedna od retkih prilika da se njegovi radovi vide i u Srbiji.

Ovo su izumi Nikole Tesle zbog kojih je NAJVEĆI NAUČNIK, a većina SRBA IH NE ZNA!

Izvršni direktor aerodroma Nikola Tesla Raša Ristivojević naglasio je da je ovo tek početak kulturnih dešavanja na ovom prostoru.

- Beogradski aerodrom je i do sada pratio po svemu najveće evropske aerodrome, a kulturna ponuda je samo još jedan segment u kome ne zaostajemo za najboljima. Želimo da od aerodroma napravimo sadržajno mesto za sve putnike koji ovde pri odlasku ili dolasku moraju da provedu neko vreme. Svi znamo da ni jedan aerodrom na svetu ne bi mogao da funkcioniše i postoji bez upotrebe Teslinih pronalazaka. Zbog toga je i potpuno logično da se baš ovde priredi izložba posvećena najvećem srpskom, ali i svetskom umu – istakao je Ristivojević.

CEO SVET ZNA ZA NIKOLU TESLU, ali njegove izume VEĆINA SRBA NE ZNA!

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

On je posebno naglasio da je aerodrom Nikola Tesla i ove godine odlično poslovao, kao i da će verovatno ponovo oboriti rekord u profitu, ali i broju putnika.

- Aerodrom Nikola Tesla konstantno ima povećanje broja putnika. Sve ukazuje na to da ćemo i ove godine oboriti rekord po broju putnika kojih će biti između 4,9 miliona i pet miliona. Aerodrom Nikola Tesla nastavlja da obara rekorde i u finansijskom smislu. Ovo će verovatno biti najuspešnija poslovna godina još od osnivanja aerodroma 1962. godine – zaključio je Ristivojević.

Piše:
Srbija Danas/Vlada Živanović
23.11.2016. 15:22
Pogledajte više