UGODNOST, ALI PRE SVEGA ODGOVORNOST! Održan karavan zimnice na pijaci "Skadarlija"

20.12.2020. 16:35
Piše:
Srbija Danas
pijaca Kalinić / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić
Pijačni karavan zimnice održao se prošlog vikenda na pijaci "Skadarlija".

Karavani zimnice organizuju se svakog drugog vikenda na drugoj pijaci, kako bi tradicionalna zimnica pripremljena od visokokvalitetnog lokalno gajenog povrća i voća bila dostupna sugrađanima u svim delovima grada. 

U okviru Karavana zimnice, proizvođači iz cele Srbije predstavili su svoje proizvode, pa su tako potrošači mogli da kupe slanu i slatku zimnicu, med, razne zanatske proizvode i domaća vina.

Svi posetioci pijace "Skadarlija",  pored svežeg voća i povrća, imali su priliku da pazare i domaće proizvode, pripremljene po tradicionalnoj recepturi i po pristupačnim cenama. 

Domaća tegla ajvara mogla se kupiti za 600 dinara, dok su domaći džemovi od raznog voća bili do 400 dinara.

U raznovrsnoj ponudi zdravih i kvalitetnih namirnica, svi posetioci pijace "Skadarlija" imali su mogućnost da nabave širok asortiman ajvara, različitih vrsta salata, pekmeza, sirupa, sokova i suvog voća.

Ipak, i pored svog užitka koji je nudio JKP "Gradske pijace", svi predstavnici, radnici, proizvođači i potrošači ostali su odgovorni prema sebi, svom zdravlju, ali i zdravlju proizvođača od kojeg kupuju, te su poštovali sve mere, preporučenu fizičku distancu i nosili zaštitne maske.

Piše:
Srbija Danas
20.12.2020. 16:35
Pogledajte više