KNEZ MIHAILOVA SVE PUNIJA: Kad čujete koliko zarađuju ulični svirači, poželećete i vi da izvučete staru harmoniku!

10.08.2016. 00:30
Piše:
Srbija Danas
Knez Mihajlova / Izvor: Profimedia
Neverovatna zainteresovanost vlada među, muzičarima, slikarima i ostalim umetnicima za sviranje i izlaganje u eminentnoj beogradskoj ulici.

Na audiciju za mesta u ulici Kneza Mihaila prijavio se ogroman broj umetnika, većinom muzičara. Stručni žiri će izabrati one najbolje, koji će zabavljati prolaznike, kao i umetnici koji će izlagati na 12 lokacije u ''Knezu'' i 6 na Kalamegdanu.

PAPRENO U KNEZ MIHAJLOVOJ: "Kafa" u bašti neke može koštati i do 60.000 RSD

Kada se zna, da pojedini muzičari posle sviranja u ovoj ulici odnesu kući i do 5.000 dinara, veliko interesovanje za audijicu postaje jasnije. Po rečima muzičara koji su svirali ovde, desi se ponekad da se ode i sad tek par stotina dinara, pogotovo tokom kišnog dana. Vikendom, kada je broj šetača najveći, može da se ode kući i sa 5.000!

LANČANI SUDAR KOD KNEZA: Petoro ljudi završilo u Hitnoj!

Umetnici i silkari kažu da za razliku od muzičara oni imaju realne izdatke, koji se većinom tiču, boje, platna, četkica i ostalog. Kada se se sve to sabere i oduzme i pored jetinijh cena nego u galerijama, oni mogu da zarade oko 2.000 dinara na jednoj slici. Ipak, nekada, po kišnom danu, ne uspeju da prodaju niti jednu.

Piše:
Srbija Danas
10.08.2016. 00:30
Pogledajte više