VESIĆ OTVORIO BEOGRADSKI DEČIJI SAJAM: Društvo svoju zrelost meri po tome kako se odnosi prema najmlađima

14.10.2016. 17:50
Piše:
Srbija Danas
Goran Vesić / Izvor: Foto: Promo
Gradski menadžer Goran Vesić otvorio je danas 18. po redu Beogradski dečji sajam u Hali 3 Beogradskog sajma.

On je tom prilikom rekao da mu je uvek veliko zadovoljstvo kada se u Beogradu otvaraju sadržaji namenjeni deci.

– Ovo je 18. sajam po redu. On već ima svoju tradiciju i na njemu ima mnogo besplatnih sadržaja za decu, što je veoma bitno kako bi ona mogla što kvalitetnije da provode svoje vreme. Osim zabave, ovde ima i edukativnih sadržaja, što deci i inače nedostaje. Jedno društvo svoju zrelost meri po tome kako se odnosi prema najstarijima i najmlađima, a mi se trudimo da u tom smislu dostignemo evropske standarde – istakao je Vesić.

Nažalost, prema njegovim rečima, ovakvih sadržaja nema dovoljno i zato ovakvi događaji predstavljaju korak ka tome da se deci pruži više pažnje i poštovanja. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

– Danas funkcionalno obrazovanje dece počinje sa tri godine, a ne kao nekada sa šest ili sedam, i deca vape za ovakvim sadržajima. Grad Beograd će i ove godine u vreme novogodišnjih praznika, od polovine decembra pa sve do polovine januara, organizovati različite programe i sadržaje tokom trajanja novogodišnjeg sajma. Na ovom sajmu nisu samo izlagači za decu, već se sa njima druže i Žandarmerija, Vatrogasna brigada, Uprava saobraćajne policije, „Gradsko stambeno” i Komunalna policija, što pokazuje da se mi kao društvo aktivno uključujemo, jer i institucije, koje inače imaju drugačije obaveze, pokušavaju da svoju delatnost približe deci – rekao je gradski menadžer.

Na otvaranju sajma bila je i princeza Katarina Karađorđević, a u programu su učestvovali dečji horovi, plesne grupe, kao i proslavljeni sportisti koji su se družili sa decom.
Beogradski dečji sajam trajaće do 16. oktobra.

Piše:
Srbija Danas
14.10.2016. 17:50
Pogledajte više