Vesić predstavio planove za Vračar: Novi plato ispred BDP-a i podzemna garaža ispod Čuburskog parka

21.02.2018. 15:34
Piše:
Tanjug
Vračar / Izvor: Profimedia
Na ovoj opštini više neće postojati liste čekanja za upis u vrtić

Kandidat za gradskog odbornika sa liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" Goran Vesić razgovarao je danas sa građanima Vračara o realizovanim i budućim projektima u toj opštini i tom prilikom najavio da će biti uređen plato ispred Beogradskog dramskog pozorišta i da će tu biti izgrađena podzemna garaža.

- Taj plato će biti uređen i tu više neće biti taksista i taj plato će zaista izgledati onako kako treba da izgled - rekao je Vesić i istakao da je sadašnja gradska vlast puno uradila na sređivanju Vračara.

Vesić je dodao da će rekonstrukcija Kalenić pijace u potpunosti biti završena u naredne dve godine. Aktuelni gradski menadžer je najavio da je u planu izgradnja garaže ispod Kalenić pijace, u Skerlićevoj ulici, kao i ispod BDP-a, a da je u daljoj budućnosti u planu i garaža ispod Čuburskog parka.

Goran Vesić / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

- Deo opštine Vračar koji se godinama koristio kao poslovni prostor za izdavanje privatnim firmama biće adaptiran u vrtić površine 800 kvadratnih metara - kazao je Vesić navodeći da će kapacitet tog vrtića biti između 200 i 300 mesta čime lista čekanja za mesto u vrtiću na Vračaru više neće postojati.

Govoreći o fasadama rekao je da je za ovu godinu planirano da se u srpskoj prestonici uredi 180 fasada o trošku Grada Beograda. Vesić je rekao da će izmenom Zakona o planiranju i izgradnji biti uvedena obaveza da se u najužem jezgru grada sve zgrade prekreče antigrafit bojom kao i da nove zgrade moraju da imaju antigrafit boju.

 

Piše:
Tanjug
21.02.2018. 15:34
Pogledajte više