Dragan Šutanovac podnosi OSTAVKU?!

08.03.2018. 07:34
Piše:
Srbija Danas/Alo
Dragan Šutanovac / Izvor: Profimedia
Predsedništvo Demokratske stranke održaće danas zajedničku sednicu

Lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac doneo je ličnu odluku da podnese ostavku zbog loših rezultata koje je koalicija koju je predvodio DS ostvarila na izborima u Beogradu, saznaje se iz dobro obaveštenih opozicionih izvora.

Predsedništvo Demokratske stranke održaće danas zajedničku sednicu sa poslaničkim klubom i na toj sednici će predsednik stranke Dragan Šutanovac podneti izveštaj.

- Analiziraće se rezultati izbora, a nije isključeno ni da na toj sednici Šutanovac ponudi svoju ostavku, a da je logično da je zvanično podnese na sednici Glavnog odbora, koja će ubrzo uslediti - objašnjava izvor i dodaje da je lider DS-a ostavku najavio još u izbornoj noći, što se moglo zaključiti iz govora koji je održao.

Dragan Šutanovac / Izvor: Foto: Tanjug/Tanja Valić

- Ja ne bežim od odgovornosti, nemam dilemu da je Demokratska stranka na meti vlasti sve vreme. Ja sam odgovoran i prema članovima i prema organima i vrlo brzo ćemo o svemu razgovarati. Demokratska stranka postoji 28 godina, moramo da nastavimo da se borimo - kazao je tada Šutanovac.

Inače, sezonu ostavki juče je otvorio Balša Božović, predsednik Gradskog odbora DS-a u Beogradu. On je članovima Gradskog odbora poslao dopis u kojem je naveo da „poraz na izborima za Skupštinu Beograda obavezuje da, u ime budućnosti DS-a, svako ponese deo sopstvene odgovornosti“.

Kako se saznaje, osnovni razlog zbog kojeg je Božović podneo ostavku jeste pritisak javnosti, što i ne čudi ako se ima u vidu da su pojedini članovi DS-a upravo u Božoviću videli krivca za loš rezultat. 

Prvi se oglasio Branimir Kuzmanović, nekadašnji predsednik opštine Vračar i funkcioner DS-a, i to samo nekoliko sati nakon zatvaranja biračkih mesta.

Balša Božović podneo ostavku zbog izbornog debakla DS-a

- Izgleda da niko ne sme da kaže, pa ću evo kao poznato kukurikalo da kažem: Balša Božoviću, borac si, priznajem. Nego, od kako si predsednik Gradskog, nešto smo se spustili sa 20% na 2,9%. Nemoj, molim te, da smenjuješ još jednog predsednika, podnesi ostavku - napisao je Kuzmanović na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter.

 

Piše:
Srbija Danas/Alo
08.03.2018. 07:34
Pogledajte više