Klanšček: DJB propada zbog koalicije sa Dverima, ima više bivših članova nego sadašnjih

05.02.2018. 15:21
Piše:
Srbija Danas
Nekadašnji član Udruženja "Dosta je bilo" Branko Klanšček smatra da je koalicija te političke organizacije sa Dverima neprincipijalna i da će biti kratkog daha

- To je potpuno neprincipijalna koalicija. Svi su začuđeni i šokirani! Ušli ste u neku tolerantnu organizaciju koja se zalaže za gej brakove, poštovanja ljudskih prava, saradnju sa EU, a zamislite da završite sa Dverima! U kontaktu sam sa ljudima i tvrdim da su šokirani i iznenađeni. Radulović priča da sarađuju protiv lopova, a odjedno nije važno što nam ratni zločini nisu baš ratni zločini i pravosnažno osuđeni ratni zločinci nisu ratni zločinci. A znate i recimo stav Dveri prema migrantima i Albancima – smatra nekadašnji funkcioner Udruženja građana "Dosta je bilo".

Šešelj: Zbog koalicije sa “Dosta ga je bilo“ i zbog toga što je Ljotićevac glasači neće dati glas Dverima

Klanšček naglašava da dve političke organizacije nemaju nikakvih dodirnih tačaka.

Saša Radulović / Izvor: Foto: Tanjug/JAROSLAV PAP

- Napravljena je cenzus koalicija. Dveri apsolutno nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa "Dosta je bilo". Ne treba ni razgovarati sa ljudima za koje je Ratko Mladić heroj i koji su protiv opšteprihvaćenih vrednosti ljudskih prava. Šta možete da razgovarate sa nekim ko kaže da je Mladić srpski heroj ili kome je Rusija bratska zemlja? Šta da pričate sa nekim ko o gej paradi misli to što misli? Stavovi Dveri su dobro poznati tako da se ni u čemu ne poklapaju sa "Dosta je bilo" – smatra Klanšček.

Boško Obradović i Saša Radulović: Kao Dara Bubamara i Jelena Karleuša

Koalicija Dosta je bilo – Dveri prema njegovom mišljenju neće dugo potrajati.

- Mislim da je ovo kraj Dosta je bilo, prošli cenzus ili ne. Najviše me ipak iznenadio Boško Obradović što je pristao na koaliciju sa njima, a već je pregovarao sa DSS. Zato je i usledila reakcija Političkog saveta Dveri da je to potpuno neprirodna koalicija - smatra Klanšček.

Boško Obradović / Izvor: Foto: Tanjug/Dimitrije Gol

Broj članova "Dosta je bilo" će prema Klanščekovim rečima posle ovog poteza izvesno opasti:

I KOJO ODUVAO JANKOVIĆA: Još se nismo oporavili od sramote što si nas navuko ko mlade majmune, a ti bi sada opet

- "Dosta je bilo" je jedina politička organizaciia koja ima više bivših nego aktuelnih članova. Ljudi koji su bili sa mnom u Udruženju više nisu tamo. Dosta je bilo je jedna od najnetransparentnijih političkih organizacija koja postoji. Dokaz za je taj da Skupština Udruženja "Dosta je bilo", jedina koja je registrovana, nije održana od maja 2016. godine.

Klanšček smatra da je Radulović namerno pozvao u koaliciju i Luku Maksimovića Belog i Pokret Ne davimo Beograd iako je znao da neće pristati.

- Verujem da je već imao dogovor sa Dverima, a njih je zvao da bi kasnije imao opravdanje zašto se odlučio na taj potez. To je farsa i pripremanje terena jer zna da mnogi njegovi glasači neće prihvatiti ovu koaliciju kao nešto dobro – kaže Klanšček.

Do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovore lidera DJB Saše Radulovića, niti lidera Dveri Boška Obradovića.

Piše:
Srbija Danas
05.02.2018. 15:21
Pogledajte više