Nebojša Krstić: Na društvenim mrežama se stvara atmosfera nasilja prema onima koji su naklonjeni Aleksandru Vučiću (VIDEO)

04.02.2018. 16:26
Piše:
Srbija Danas
Nebojša Krstić / Izvor: Foto: Youtube/ Printscreen/ Pink.rs
To je nedopustivo

Nebojša Krstić marketing stručnjak, kome je Šapić putem tvitera poručio da bi voleo da se sretnu nasamo rekao je da stranka na vlasti ima šta da prezentuje, ima i čime da se pohvali, a ima i planove, ali da se postavlja pitanje šta je alternativa, šta nude druge stranke.

- U toj ponudi ne postoji program, plan, politika koja se nudi kao alternativa, reći će mnogi analitičari, ja bih rekao da plan postoji, da oni nisu u pravu i da se ta alternativna ponuda sve više formuliše kroz latentne i otvorene oblike nasilja – ističe Krstić.

Kako kaže to će dokazati činjenicama, na društvenim mrežama stvara se atmosfera nasilja prema političkim neistomišljenicima.

- Naročito prema onima koji imaju benevolentan odnos prema vlasti, naročito prema Vučiću, kao oličenju te vlasti – ističe Krstić.

On dodaje da kada Šapića pomenete u lošem kontekstu pojavićete se u jednom od najgorih tabloida kao mrzitelj dece, to se njemu dva puta dešavalo.

- Slogan Demokratske stranke na ovim izborima je “Da oslobodimo Beograd”, ako je Beograd neslobodan, on je okupiran, a sa okupatorom se ne pregovara, dakle to je legitimizacija mogućeg nasilja. Sada imate i internet koji vas u potpunosti oslobađa – kaže Krstić.

Vesić: Aktuelna vlast je napravila BUDŽETSKI SUFICIT, a u Beograd se sve vreme ulaže

Kako dodaje, u Srbiji koja je demokratska zemlja možete da se razlikujete po seksualnom opredeljenju, verskom, političkom, kakvom god hoćete i imate pravo na sve to ukoliko je u skladu sa zakonom.

- Ne postoji niko ko to pravo može da vam uskrati putem sile, a naročito ne neko ko je kandidat za političku funkciju. U normalnoj demokratskoj zemlji čovek koji je kandidat za državnu funkciju, koji otvoreno preti nasiljem je istog trenutka diskvalifikovan i državnu ustanovu može videti samo na slici – napominje Krstić.

On je rekao da će prijaviti policiji svakog od njih i Aleksandra Šapića na prvom mestu, i dodao da je intelektualac čovek koji ne trpi nepravdu.

Opozicija bi da uređuje Javni servis Srbije i određuje ko će šta da radi: Pregovori "propali", sutra PROTEST ispred RTS-a

- To je čovek koji principijelno ne ćuti na nepravdu. Intelektualac je čovek koji se meša u stvari koje ga se ne tiču, postoji i ta definicija – kaže Krstić.

Kako objašnjava, on je sam član Demokratske stranke i pre nego što su Đilas i ostali čuli da ona postoji i dobro zna te ljude.

- Njih vrlo dobro znam i ništa me tu ne čudi. Samo je ta komunikacija prešla sa internog i zatvorenog u novine, jer je sad kampanja, oni su se sad raslojili, otišli na različite liste, a pošto i jedni i drugi targetiraju istu ciljnu grupu, boreći se za iste glasače oni su prinuđeni da vode ovu vrstu kampanje – napominje Krstić.

 

Piše:
Srbija Danas
04.02.2018. 16:26
Pogledajte više