Oštra reakcija sportskih udruženja i NVO: Ðilas zloupotrebio decu u kampanji

07.02.2018. 13:34
Piše:
Tanjug
Dragan Đilas / Izvor: Profimedia
Opština Vračar primer kako treba da se brine o najmlađima

U zajedničkom saopštenju više sportskih udruženja i nevladinih organizacija osudilo je danas pokušaj Dragana Ðilasa da "decu zloupotrebi u politici" i ocenilo da je to što je uradio "sramno" i da zaslužuje svaku osudu.

- Zapanjeni smo da je Dragan Ðilas obmanjivao javnost i lagao kad je tvrdio da na dečije predstave dolaze opštinski i stranački funkcioneri. To nije tačno. Već su održane tri predstave i funkcionera nije bilo. Niti bi bilo normalno da je bilo ko od funkcionera, državnih i stranačkih bio sa decom. Mi bismo se prvi usprotivili tome kao što se danas protivimo Ðilasovim lažima - navedeno je u saopštenju.

Oni navode da očekuju da se Ðilas izvini građanima "zbog laži koje je izrekao"  i da više ne "zloupotrebljava decu" u kampanji i ne iznosi "laži o aktivnostima" za najmlađe. 

Vračar / Izvor: Profimedia/ilustracija

Ujedno pozdravljaju akciju Gradske opštine Vračar i pozorišta "Puž" da se organizuju besplatne predstave za decu.

- Opština Vračar primer je kako treba da se brine o deci. Pozivamo i druge opštine u Srbiji da se ugledaju na Vračar koji je u poslednje dve godine mnogo učinio za najmlađe. Besplatni novogodišnji paketići, poklon paketi za tek rođene bebe, laptopovi za trećake, besplatna dečija sedišta u automobilima... samo su neke od aktivnosti koje sprovodi opština Vračar - naglašeno je u saopštenju.

Saopštenje su zajednički uputili Udruženje "Prijatelji dece Vračara", Sportsko udruženje "Realni aikido metod RU - Džungla", Kik boks klub "Batajnica", Centar za aktivizam "Beograd" i Građanska alijansa.

 

Piše:
Tanjug
07.02.2018. 13:34
Pogledajte više