Vesić odbrusio Jankoviću koji je napao građane koji su na Božić došli ispred Hrama Svetog Save

08.01.2018. 13:22
Piše:
Srbija Danas
Goran Vesić / Izvor: Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić/mc.rs
Gradski menadžer Goran Vesić odgovorio je Saši Jankoviću koji je na tviteru napao građane koji su na Božić došli ispred Hrama Svetom Savi.

"Vidim da je ovaj nesrećni Saša Janković, koji je poznat po tome da se “grči” u Beču u hotelu koji košta 500 evra za noć juče na tviteru napao građane koji su došli na Božić ispred Hrama Svetog Save kako bi dobili deo česnice.

Vučić uoči odluke o izborima: Stajemo na crtu onima koji zovu, osvojićemo 44 odsto u Beogradu

Pošto Janković ne zna šta je česnica, red je da ga naučim. Česnica je okrugli obredni hleb ili kolač, koji je neizostavan deo božićnog doručka u srpskoj tradiciji.

Radulović OSUO po Đilasu: Džaba traži "novu šansu", džaba mu što IMA PARE (FOTO)

Uobičajeno je da se u testo za česnicu stavi novčić, a prema lokalnim običajima i neki drugi sitni predmeti. Česnica se na početku božićnog ručka okrene tri puta s leva na desno, nakon čega je članovi porodice razlome među sobom. Veruje se da će osoba koja nađe novčić u svom komadu hleba biti srećne ruke u narednoj godini.

Borba za ideje, a ne fotelje: Stefanović otkrio kako će se zvati lista SNS na gradskim izborima (VIDEO)

Javno lomljenje česnice bilo je prisutno u Beogradu između dva svetska rata a ova tradicija je obnovljena početkom devedesetih godina prošlog veka. Od ove godine česnica će se lomiti ispred Hrama Svetog Save uz prisustvu Njegove svetosti patrijarha Srpskog. Sramota je da Janković vređa građane koji su došli da prisustvuju verskom obredu optužujući ih da su došli po “milostinju”. Kao što je sramota što Jankoviću očigledno smetaju ne samo građani koje vređa već slavljenje Božića", napisao je Vesić na Fejsbuku.

Piše:
Srbija Danas
08.01.2018. 13:22
Pogledajte više