Dođite da zajedno vratimo drugarstvo u đačke klupe!

10.05.2017. 13:15
Piše:
Srbija Danas
Nakon dve godine aktivnog rada u oblasti prevencije vršnjačkog nasilja kroz našu kampanju Drug nije meta, 31. maja u Domu omladine sa početkom od 10 časova organizujemo PRVU KONFERENCIJU O VRŠNJAČKOM NASILJU!

Kroz dve panel diskusije publika će imati prilike da upozna problem vršnjačkog nasilja iz različitih uglova iz kojih će kroz svoju struku i iskustva govoriti predstavnici oblasti koji se kroz različite aspekte bave problemom vršnjačkog nasilja.

Tako će se pred publikom u prvoj panel diskusiji Ko je ukrao drugarstvo naći Snežana Marković savetnica u  Ministarstvu prosvete i obrazovanja, Biljana Kikić Grujić ispred Centra za sprečavanje devijantnog ponašanja, psiholog Dobrinka Kuzmanović, Dragana Ćorić docent pravnih nauka i kreator Aleksinog zakona i Vesna Libek Stamenković majka deteta koje je prošlo kroz vršnjačko nasilje. 

Druga panel diskusija Zajedno smo lepši, zajedno smo jači okupiće Petra Vasića stručnjaka za digitalni marketing, glumicu Tamaru Dragičević i dve mlade zvezde YouTube-a Leu Stanković i Nađu Stanojević, koji će govoriti o svojim iskustvima na internetu, vršnjačkom nasilju u svojim školskim danima i načinima da se sa tim problemima izbori.

S obzirom da smo u toku dvogodišnjeg rada na terenu uočili da je digitalno nasilje sve češće među decom, zaštita dece na internetu biće jedan od fokusa konferencije, pa će kroz interaktivnu radionicu koju će voditi predstavnici Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala pri Ministarstvu unutrašnjih poslova biti pokrenute brojne teme koje se tiču bezbednog korišćenja interneta.

NAČIN PRIJAVE ZA UČEŠĆE

Zbog ograničenog broja mesta svi koji žele da prisustvuju konferenciji mogu da se prijave slanjem mejla sa naznakom ,,Prva konferencija o vršnjačkom nasilju" na adresu office@srbijadanas.com

Dođite da zajedno vratimo drugarstvo u đačke klupe! 

 

Piše:
Srbija Danas
10.05.2017. 13:15
Pogledajte više