Incident u osnovnoj školi u Vranju: Dečak povređen nožem na sred časa

21.10.2017. 13:47
Piše:
Srbija Danas/Blic
vršnjačko nasilje / Izvor: Profimedia
Strašno

Osnovnu školu "Branko Radičević" u Vranju ponovo potresa incident zbog lakšeg povređivanja nožem jednog učenika.

Nije smeo muškarca, pa napao ženu: Rebić NAJOŠTRIJE OSUDIO napad na policajku u Novom Sadu

Još uvek nema krivca: Anine roditelje IZJEDA TUGA - Samo su nam rekli da je čaršav ispod nje PUN KRVI

Mada do okončanja postupka direktor Dragan Antić o nemilom slučaju nije želeo da govori za medije, Policijska uprava potvrdila je da se učenik na času povredio nožem, koji je u školu krišom doneo njegov vršnjak. Policija ne navodi kako se dečak povredio sečivom.

Deca u školi / Izvor: Profimedia

Nezvanično, drug koj je doneo nož nenamerno je po ruci povredio vršnjaka, što je uznemirilo đake i roditelje. Slučaj je prijavljen policiji i Višem javnom tužilaštvu, koje je naložilo da školska uprava upozori roditelje đaka koji je doneo hladno oružje. Roditelji povređenog osnovca neće se pridružiti krivičnom gonjenju vinovnika nemilog slučaja.

Učenicima, nastavnom osoblju i roditeljima još je u neprijatnom sećanju eksces koji se dogodio 27.oktobra 2016.godine, kada je učenik petog razreda "španskom kragnom" u svlačionici oborio vršnjaka J.S.(10). Obaranjem vršnjaka fizički jači petak rekao je školskim vlastima da je samo hteo da uzaštiti devojčice od neumesnog zadirkivanja.

Nasilje / Izvor: Profimedia

U školi nisu zaboravili na lanjski oktobarski incident, kada je učeniku osmog razeda fiziki pretio otac vršnjaka iz odeljenja. Školu je krajem oktobra prošle godine potresla baba devojčice N.Dj. Van školskog dvorišta sačekala je L.M.(10) u popodnevnim satima i lupila mu šamarčinu.

 

Piše:
Srbija Danas/Blic
21.10.2017. 13:47
Pogledajte više