NAROD NE SMATRA SLUČAJ ZASTARELIM! Sutra u 17.45h počinje protest "ALEKSA, IZVINI" u Novom Sadu!

05.08.2017. 19:15
Piše:
Srbija Danas
Aleksa i Dragana Janković / Izvor: Foto: Facebook printscreen/ Dragana Jankovic
Još niko nije kažnjen zbog ovog slučaja

Aleksa Janković, učenik iz Niša, ubio se 2011. godine, kada je imao samo 14 godina, zbog višemesečnog maltretiranja koje je trpeo u školi. Ubrzo je pokrenuta i inicijativa za donošenje "Aleksinog zakona" koji bi zaštitio decu od vršnjačkog nasilja, a nasilnike kaznio.

Međutim, zakon se u skupštinskoj proceduri nalazi od 11. februara 2016. godine.

U međuvremenu dogodilo se to da je slučaj smrti dečaka na sudu zastario, te da zbog toga niko nije kažnjen. Upravo to će biti povod za sutrašnji skup na centralnom gradskom trgu.

"Aleksa, izvini... Iako smo se nadali da postoji mogućnost da pravosudni sistem uradi posao kako treba i da osudi sve odgovorne koji su svojim delovanjem doveli do toga da ti danas ne budeš sa nama, prevarili smo se. Prevareni smo. Prevarili su nas oni kojima bi istina i pravda trebalo da budu osnovno pravilo života. Nisu znali kako da izađu iz začaranog kruga korupcije, privatnih poslova... i našli su rešenje u zastari tvog slučaja. I na kraju su tu presudu potpisali 'U ime naroda!'", navodi se u pozivu na protest.

Aleksina majka zahteva da krivci preuzmu odgovornost: Tragedija mog deteta nikad ne može da zastari!

Skandalozno: Zbog zastarelosti slučaja niko neće odgovarati za smrt Alekse Jankovića!

U saopštenju se dodaje da narod, u čije ime je potpisana presuda, nikada ne bi dozvolio da se proces tako završi, te da isti taj narod neće dozvoliti da se sve na tome završi.

Početak skupa zakazan je za 17.45 časova.

 

Piše:
Srbija Danas
05.08.2017. 19:15
Pogledajte više