17 GODINA OD SVIREPOG PREBIJANJA GLUMCA Dragan Maksimović Maksa okončao je život na jeziv način, to se nikada ne sme zaboraviti

17.08.2018. 06:33
Piše:
Srbija Danas
Dragan Maksimović Maksa / Izvor: Foto: Youtube Printscreen/bozans
Nastradao u 52. godini

Čuveni Dragan Maksimović poznatiji kao Maksa proslavio se brojnim ulogama u karijeri koja je bila duga pune tri dekade. Prošlo je 17 godina otkako ga je grupa navijača "Rada" brutalno pretukla. On je pao u komu iz koje se nikada nije probudio. Umro je 4. februara 2001. godine.

Napad na Dragana Maksimovića odigrao se ispred pivnice koja se nalazi u sklopu autobuske stanice na Zelenom vencu, gde je glumac tog 17. novembra sedeo sa jednim rođakom kada je u lokal upala grupa navijača Rada. Bili su nezadovoljni zbog poraza u susretu sa Obilićem i odmah su se ustremili na Maksimovića, ubeđeni da je on Rom.

Maksa je bio dugogodišnji astmatičar, dijabetičar i sveže operisan od katarakte i nije im se suprotstavio kada su ga napali, trudeći se da sačuva operisano oko. Gazda kafane ih je sve isterao napolje i ispred pivnice je počelo zversko prebijanje Dragana Maksimovića.

Dragan Maksimović Maksa / Izvor: Foto: Youtube Printscreen/ARKADY ROTENBERG

Prolaznici nisu ništa preduzimali, samo su nemo posmatrali krvničko prebijanje. Glumčev rođak ga je kasnije taksijem prebacio u Urgentni centar, gde su konstatovani prelomi butne kosti i karlice. Dok je boravio u postelji nije želeo da sarađuje sa policijom i bilo šta govori o napadu, već je tražio da se ti mladi huligani ne gone krivično. Preminuo je u 52. godini života.

Ispovest čoveka iz Beograda koji je prodao ćerku: Dao sam je jeftino, u romskim zajednicama po Srbiji, prodaju ćerke za 30.000 EVRA?

Dragan Maksimović je karijeru počeo sedamdesetih godina prošlog veka u Narodnom pozorištu u Beogradu. Pamtimo ga i po ulogama u filmovima "Petrijin venac", "Pad Italije", "Šmeker", "Vreme čuda", "Mi nismo anđeli", "Lepa sela lepo gore", "Rane" i drugim.

 

Piše:
Srbija Danas
17.08.2018. 06:33
Pogledajte više