(AUDIO SNIMAK) OVAKO URLA DIREKTOR KONTROLE LETENJA: Ako mi neko smeta, ja mu polomim kičmu!

18.10.2016. 12:13
Piše:
Srbija Danas
Radojica Rovčanin / Izvor: Foto: Youtube prinskrin-Tv Pink
Radojica Rovčanin, direktor Kontrole letenje Srbije i Crne Gore SMTSA, koji se tereti za seksualno zlostavljanje od članice Nadzornog odbora te institucije, odgovorio je i njoj i ostalim članovima odbora da „da kada on preti, on vuče dok ne slomi kičmu“.

Radojica Rovčanin, direktor Kontrole letenje Srbije i Crne Gore SMTSA, koji se tereti za seksualno zlostavljanje od članice Nadzornog odbora te institucije, odgovorio je i njoj i ostalim članovima odbora da „da kada on preti, on vuče dok ne slomi kičmu“. Na audio snimku do koga smo došli, jasno se čuje Rovčaninova izjava o lomljenju kičme:

„ Ja kad pretim, ja ga vučem da ću mu slomiti kičmu“, čuje se Rovčaninov glas na snimku,a na pitanje: „Kako ćete mu slomiti kičmu?“, on odgovara:

„Pa kažem nekome, ako hoću, ako mi neko smeta, ja mu polomim kičmu“.

Audio file

Ova nasilnička izjava je zabeležena prošle godine u tonskom zaposku s jedne od sednica Nadzornog odbora SMTATSA, i to samo mesec dana nakon što je članica tog odbora Alisa Dorgmadžijeva Živanović podnela protiv Rovčanina krivičnu prijavu zbog seksualnog uznemiravanja na radnom mestu.

Srđan Srećković, otpušten iz Kontrole letenja, je pre nedelju dana poslao otvoreno pismo u kome je naveo da je mesecima dobijao poruke i pretnje zbog svoje odluke da ne zataškava slučaj navodnog seksualnog zlostavljanja.

Podsećamo da je Prvo osnovno tužilaštvo sredinom juna odvacilo prijavu Dorgmadžijeve kao neosnovanu, ali je Više tužilaštvo, koje je postupalo po žalbi, ukinulo rešenje o odbacivanju prijave i naložilo da se slučaj ponovo otvori. Očekuje se ponovno saslušanje Rovčanina, Dorgadžijeve i Srećkovića.

Piše:
Srbija Danas
18.10.2016. 12:13
Pogledajte više