Baba Vanga je Anđelija Tasić: Čuvena proročica se školovala u Zemunu

22.03.2018. 07:40
Piše:
Srbija Danas/Srpski Telegraf
Baba Vanga / Izvor: Profimedia
U prvi razred krenula je 1926

Čuvena isceliteljka i proročica Baba Vanga, čija se predviđanja i sada obistinjuju, u školsku klupu prvi put je sela u Srbiji. Vanga je u septembru 1926. godine postala đak prvak zemunske škole za slepe i slabovide “Veljko Ramadanović“ i tu se školovala sve do kraja 1928. O tome i danas postoje svedočanstva.

SVE ĆE NESTATI: Evo šta je Baba Vanga predvidela za Vladimira Putina!

U staroj upisanoj knjizi škole “Kralj Aleksandar“, kako se ova ustanova tada zvala, baba Vanga je upisana kao Anđelija Tasića, ćerka čuvara polja Panda Tasića, iako se on pre dolaska u Srbiju prezivao Surčev.

Nostradamus i baba Vanga su predvideli isto u 2018: Kraj jedne države i otkriće koje će promeniti svet

Mada je proročica u to vreme nosila srpsko ime i prezime, njeno poreklo danas je zvanično bugarsko. Pretpostavlja se da je Vangeliji Pandevoj ime tada samo prevedeno na srpski da bi se izbegli mogući problemi.

baba vanga / Izvor: Srbija Danas

U vreme kada je upisala zemunsku školu, Vangelija ili Anđelija, imala je 15 godina i njen vid već je bio potpuno izgubljen. Priča kaže da se u 12. godini maloj Vangi desilo nešto čudno – po vedrom vremenu podigao ju je iznenadan, jak vetar i nosio nekoliko metara. Nakon toga je oslepela i počela da proriče.

Do sada je mnogo toga pogodila, a ovo proročanstvo Baba Vange će vas ZAISTA ZAPREPASTITI!

Kada je decenijama kasnije dobila pozivnicu povodom jubileja škole, jedno od prvih pitanja bilo je da li neko zna šta je sa njenom drugaricama – Borkom Jović iz Prištine, Ružom iz Čačka, Ličankom Milom Sudar… Pitala je da li još postoji onaj spomenik u centru dvorišta, svira li se na stalnom klaviru i da li škola ima još jedan tamburaški orekestar i hor, koji je tako divno svirao i pevao.

Kad OVA ZEMLJA padne, počinje TREĆI SVETSKI RAT: Vangino proročanstvo koje LEDI KRV U ŽILAMA

U jednom trenutku, sećajući se đačkih dana, Vangi su potekle suze. Bilo je to kada je glavu obavila maramom koju su joj poklonili tadašnji učenici zemunske škole.

Piše:
Srbija Danas/Srpski Telegraf
22.03.2018. 07:40
Pogledajte više