DR KON SE HITNO OGLASIO: Ovo se više ne može ignorisati - ako se trend nastavi sledi SANKCIJA

17.02.2021. 15:06
Piše:
Srbija Danas
Predrag Kon / Izvor: Foto: SD/Ilustracija/YoutubePrintscreen/TVStudioB
Epidemilog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon danas je objavio na svom Fejsbuk profilu kako bi moglo doći do pooštravanja mera ukoliko se nastavi trend rasta broja zaraženih virusom korona.

- Ne može se ignorisati pogoršanje epidemiološke situacije, posebno u Beogradu. Ukoliko se nastavi pogoršanje moraće da se pooštre mere, kako bi se sprečio novi talas - napisao je Kon.

Podsetimo, prema jučerašnjem dnevnom preseku, u Srbiji je na korona virus testirana 8.491 osoba, od kojih je pozitivno 1.810, dok je, nažalost 16 osoba preminulo. Prema podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima je bilo 139 pacijenata.

Članovi Kriznog štaba već su najavljivali da očekuju novi talas rasta broja zaraženih korona virusom nakon Sretenjskog mini-odmora koji su mnogi građani iskoristili da odu na zimovanja. Takođe, u poslednjih nekoliko dana komunalna milicija je rasterala nekoliko velikih "korona žurki", sa gotovo 1.000 ljudi, po Beogradu što sve može da dovede to toga da u narednim danima imamo sve više zaraženih.

Piše:
Srbija Danas
17.02.2021. 15:06
Pogledajte više