GEST KOJI JE ODUŠEVIO SRBIJU: Osmaci iz Prokuplja prodavali zimnicu na pijaci da bi drugare poslali na ekskurziju! I razredna umesila pitu (FOTO)

27.11.2018. 16:41
Piše:
Srbija Danas/Prokuplje na dlanu
Deca u školi / Izvor: Profimedia
Pokazujući svima svoju želju da u poslednjoj zajedničkoj ekskurziji uživaju svi, oni su svoju robu za prodaju izložili i ponudili je tržištu

Jedna tezga je u subotu, na pazarni dan u Prokuplju, na Zelenoj pijaci posebno privukla pažnju kupaca i prodavaca. Udruženim snagama učenici VIII/3 Osnovne škole "Ratko Pavlović Ćićko" zajedno sa svojom razrednom Milkom Tošić prikupljali su novac kako bi brat i sestra bliznaci Sofija i Stevan mogli zajedno sa njima na ekskurziju.

Više stipendija za studente! Šarčević: Cilj je da izuzetni akademci imaju najbolje uslove za školovanje

Pokazujući svima svoju želju da u poslednjoj zajedničkoj ekskurziji uživaju svi, oni su svoju robu za prodaju izložili i ponudili je tržištu. Na tezgi su se našli proizvodi njihovih mama i baka koji su za zimu brižljivo skladišteni u ostavama, ali i ono što je rodilo u njihovim baštama i voćnacima. Razredna je spremila pitu, a bilo je i polovne garderobe, piše Prokuplje na dlanu.

Vredna deca prikupila su 9.250 dinara, a ostatak novca daće škola. Milka Tošić se zahvalila svima koji su pomogli. Ona je u ime sve dece njenog odeljenja zahvalila i Javnom komunalnom preduzeću, koje im je bez naknade ustupilo tezgu na Zelenoj pijaci.

 

Piše:
Srbija Danas/Prokuplje na dlanu
27.11.2018. 16:41
Pogledajte više