HITNO OGLAŠAVANJE AUSTRIJSKE POLICIJE! Kriminolozi istakli bitni DETALJ sa snimka iz Beča (VIDEO)

03.04.2024. 08:56
Piše:
Srbija Danas
Danka Ilić / Izvor: Srbija Danas/Privatna arhiva/Shutterstock
Policija u Austriji intenzivno radi na slučaju male Danke (2) iz Bora

Devet dana traje agonija i potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je prošlog utorka nestala u naselju Banjsko polje kod Bora.

Srpska policija detaljno je pregledala imanje na kome je poslednji put viđeno dete, ali i sve okolne kuće, podrume, napuštene građevine, kao i tunel koji je pronađen 10 metara od mesta nestanka, a koji je vodom snabdevao obližnji rudnik u Boru.

U okviru potrage, vatrogasci su pretresli deponiju i kanale na Starom banjskom putu, koristeći sve resurse kako bi pronašli tragove koji bi mogli ukazati na to gde se dete nalazi. 

U okviru istrage, pojavio se snimak devojčice u Beču koji je izazvao pažnju, budući da podseća na Danku. Bečka policija odmah je preduzela mere i uključila se u istragu.

Oglasila se austrijska policija, a vesti iz Beča iz minuta u minut možete pratiti na portalu Srbija Danas.

- Intenzivno se radi na slučaju Danke Ilic. Posebno se radi na utvrđivanju da li je devojčica sa snimka Danka Ilic. U toku su dalja veštačenja. Bečka državna kriminalosticka policija vodi istragu i radi na utvrđivanju. Potraga za ženama sa snimka je u toku - istakla je policija.

Interpol je takođe reagovao i raspisao žutu poternicu, koja se koristi za nestala lica. Ova poternica ima za cilj mobilizaciju međunarodne zajednice i pomoć u pronalaženju nestalih osoba, pa je svaka informacija od velikog značaja.

Podsećamo, dvogodišnja Danka je nestala 26. marta oko 13.45 časova. U trenutku nestanka nosila je ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

Izvor: Srbija Danas

Piše:
Srbija Danas
03.04.2024. 08:56
Pogledajte više