Još jedan skandalozan propust: Zbog smrti bebe na porođaju, u bolnici u Vranju uvodi se prinudna uprava

21.03.2018. 17:19
Piše:
Srbija Danas/Blic
Bolnica / Izvor: Profimedia
Strašno

U Zdravstvenom centru Vranje biće uvedena prinudna uprava, nakon što je beba Jelene i Saše Ivanović umrla na porođaju.

Ovo je još jedan u nizu skandaloznih propusta koji su se dogodili u ovoj zdravstvenoj ustanovi u poslednje vreme, zbog čega se i Ministarstvo zdravlja odlučilo na ovaj korak.

U ovu ustanovu poslata je i zdravstvena inspekcija, ali ono što je zanimljivo, reč je o inspektorima iz Beograda, a ne iz Vranja.

Bolnica / Izvor: Profimedia/ilustracija

- Ukoliko inspekcija utvrdi nepravilnosti odgovorni će biti sankcionisani - rekli su u Ministarstvu zdravlja.

Drugi put

Kako je objašnjano, ovo će biti drugi put da se uvodi prinudna uprava u Zdravstveni centar Vranje. U Ministarstvu zdravlja kažu da je očigledno da postoje problemi u vođenju ove bolnice.

Kada je prvi put uvedena prinudna uprava, vođenje ovog centra preuzeo je direktor bolnice u Leskovcu. On je, kao nam je rečeno, uspeo da dovede stvari u red, pa je za direktora imenovan dr Dragan Veličković.

bolnica / Izvor: Profimedia/ilustracija

Nedavno je porodica preminule Vranjanke za njenu smrt na umrlicama izlepljenim po gradu okrivila dežurnu ekipu Hitne pomoći da nije htela da dođe po pozivu i ukaže pomoć.

Takođe, u januaru ove godine čovek je nastardao kada je iz saniteta ispao prilikom preticanja i poginuo na licu mesta. On je iz bolnice u Vranju poslat kolima Hitne pomoći u Niš na dodatne analize.

 

Piše:
Srbija Danas/Blic
21.03.2018. 17:19
Pogledajte više