KOLAPS na srpskom auto-putu: 13 kilometara se vozi dva sata, za one koji idu na more stvar je JOŠ GORA

30.07.2018. 10:06
Piše:
Srbija Danas/Informer
Gužva, saobraćaj, vozila, vožnja / Izvor: Profimedia
Postoji mogućnost da se put "skrati"

Na auto-putu Beograd - Niš, kod Jagodine i Ćuprije juče je vladao potpuni kolaps. Zbog radova na mostovima, automobili su bukvalno mileli kilometarskim kolonama sve do naplatne rampe pred Nišem, gde su se stvarale ogromne gužve.

Vozači su po nesnosnoj vrućini u toku dana bukvalno deo od oko 13 kilometara od Jagodine do Mijakovca u blizini Ćuprije prelazili dva sata. Da stvar bude još gora, radovi na ovoj deonici neće biti okončani pre kraja avgusta, tako da nastoje da u kolonama moraju da računaju svi koji narednih dana planiraju da idu na more u Grčku. Međutim, Jovica Mitić iz Auto-moto saveza Srbije napominje da vozači mogu da koriste alternativni pravac i bar donekle smanje vreme prelaska ove deonice.

- Vozači mogu da koriste i stari magistralni put između Jagodine i Ćuprije i tako izbegnu gužvu. Dakle, kod Jagodine postoji isključenje sa auto-puta i tu se nalazi stari put. Istina je da će ljudi morati da prođu kroz centar ova dva grada i da će ih tamo sačekati gužva, ali će sigurno vremenski skratiti put - objašnjava Mitić.

Jovica Mitić / Izvor: Foto: Youtube Printscreen/Kanal9tvns

Mitić kaže da su se i granični prelazi prema Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji i Bugarskoj, koji su leti i najfrekventniji, tokom jučerašnjeg dana relativno brzo prelazili s obzirom na to da je turistička sezona u punom jeku.

- Najduže se čekalo juče na granici sa Bugarskom, tj. na prelazu Gradina, što je iznosilo oko 120 minuta. Toliko je otprilike trebalo da se uđe i u Hrvatsku. Na Horgošu I i Horgošu II trebalo je oko sat vremena da se uđe u Mađarsku, a ko je išao preko prelaza Bački vinogradi, trebalo mu je pola sata više. Za ulazak u Crnu Goru preko Špiljana i Jabuke, čekalo se 60, odnosno 30 minuta - rekao je Mitić.

 

Piše:
Srbija Danas/Informer
30.07.2018. 10:06
Pogledajte više