Nestala Kristina se JAVILA RODITELJIMA: Ključne informacije koje mogu odvesti do devojke!

30.05.2018. 20:20
Piše:
Srbija Danas/Telegraf
Kristina Videnović / Izvor: Foto: Facebook/Saša Videnović
Ovo su detalji na koje nije obraćeno mnogo pažnje

- Teško nam je, ne spavamo i ne jedemo. Kada primaknemo hranu ustima, mislimo samo na to da li je gladna, kada legnemo u krevet, da li ona spava - počeo je priču Saša Videnović, otac Kristine (18), koja je iz porodičnog doma u Jagodini nestala pod čudnim okolnostima.

Od 16. maja traje potraga porodice Videnović za ćerkom nestalom usred noći. Zabrinuti roditelji Saša i Nataša, do poruke koja ih je zatekla nisu mogli ni da naslute da će njihova Kristina iznebuha preduzeti nešto tako drastično. Da nestane bez traga i okonča svaku veze sa njima. Na sve to, veče uoči nestanka bila je, kako kaže njen otac "vrlo raspoložena, išla je na probni rad".

"Ne zovite policiju ako ne želite da me izgubite zauvek. Odlazim i možda se nikada neću vratiti, podelite moje stvari i kozmetiku", napisala je u oproštajnoj poruci, a zatim pokupila najosnovnije stvari i izašla iz kuće sa 1.000 dinara u džepu.

Kako su njeni najbliži kasnije saznali, ona je izradila pasoš i uplatila turistički aranžman do Rima, a novih infomacija o njenom daljem kretanju nema.

- Samo da nam se javi, da znamo da je dobro, ne bi ni bilo potrage - ističe zabrinuti otac.

Ovo su detalji na koje nije obraćeno mnogo pažnje, a mogli bi da pomognu da se Kristina pronađe:

Čula se sa roditeljima nakon odlaska

Alarmirani roditelji nakon nestanka odmah su prijavili slučaj policiji, uprkos sadržaju i želje u poruci koju im je ostavila, uvereni da je neko uticao na devojku koja je živela u funkcionalnoj porodici.

Srčani bolesnik

Roditelji su u pismu u kom su apelovali na medije da im pomognu istakli i da strahuju o najgorem, budući da se radi o osobi srčanom bolesniku, koja je živela u porodici sa normalnim uslovima i nije se družila, ni izlazila iz istog razloga."

Na pitanje da li Kristina može bez lekova za svoju dijagnozu, prognoze njenog oca su na svu sreću dobre.

- Ona je nedavno imala kontrolu protoka krvi i srčani zalisci odrađuju svoj posao. Bolje joj je što je starija. Ranije je pila više lekova, u poslednje vreme ne. Moći će sada bez njih.  Operacija je planirana, ali lekari su odlučili da je bolje da se sačeka kada bude malo starija - kaže Saša.

- Telefon joj je bio najverovatnije isključen, nismo mogli da je dobijemo. Konačno, javila se na telefon inspektoru. Rečeno nam je iz policije da su utiska  da je fino dete i da im je odgovorila da će brzo da se vrati. Mi smo je zatim pozvali i posle stotog puta javila nam se. Pitali smo je da li je u nekoj nevolji, na šta je odgovorila: "U nekoj kući sam i neću da vam kažem gde sam. Zašto ste zvali policiju, kad sam rekla da ne zovete?" Od kada je prešla granicu, ugašen joj je telefon - priča Kristinin tata.

On dodao i da je ona samostalna ličnost, koja je znala da bude zahtevna kod kuće.

Kristina je otišla samo sa najneophodnijim stvarima, ali i sa uređajem koji je mogao da odgonetne da li se i sa kim dogovarala o begu, kao što pomišljaju njeni roditelji.

- Odmah je pretražen njen kompjuter, ali nije pronađeno ništa jer je umesto njega koristila tablet koji je ponela sa sobom. Uglavnom joj se takva komunikacija bazirala na telefonu i tabletu - kaže Saša Videnović.

Ograničen boravak u EU

Postoje strahovi i da bi Kristina mogla da donese niz nesmotrenih odluka zbog pravila Evropske unije, prema kojim je turistički boravak dozvoljen do vezanih 90 dana.

-  Mogla bi zbog toga da uradi radnu vizu ili se uda - brine on.

Traže je i Italijani

Očajni roditelji Saša i Nataša podigli su srpsku pa čak i italijansku javnost na noge za Kristinom, poslednji put viđenom u Rimu.

- Lokalni mediji u Italiji trebalo bi da objave vest o njenom nestanku, a već su nam javili ljudi da je jedna njihova televizija emitovala. A zašto je baš otišla u Rim, u tome se najverovatnije krije rešenje ove misterije. Sumnjamo da se dogovorila sa nekim ko živi tamo,  i da joj je on i slao novac. Verovatno joj je ta ista osoba platila i put - zaključio je Saša.

Piše:
Srbija Danas/Telegraf
30.05.2018. 20:20
Pogledajte više